Главу УПЦ МП звинуватили у прагненні до автокефалії

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Керівники проросійських православних братств засудили голову УПЦ МП Володимира за прихильність ідеям незалежності від Російської православної церкви. В УПЦ МП зазначили, що представники православних братств надмірно політизують питання автокефалії.

На засіданні Всеукраїнських зборів православної громадськості України обговорити ситуацію, що склалася в УПЦ МП, зібралися делегати з Києва, Луганська, Донецька та Миколаєва. Тон засіданню задали голова Православного братства імені Олександра Невського Юрій Єгоров та голова громадської організації «Народний собор України» Ігор Друзь, пише Коммерсант-Украина.

Єгоров висловив «крайню зніяковілість діями блаженнійшого митрополита Володимира, який, ледве відчувши себе фізично краще, нагородив владику Олександра Драбинка вищою церковною нагородою у день його 35-річчя (почесним знаком предстоятеля церкви - ред). Свій ювілей архієпископ святкував 18 березня, а 21 лютого Священний синод УПЦ МП прийняв рішення про відсторонення його практично від усіх церковних посад.

У свою чергу Друзь зазначив, що дії «блаженнійшого Володимира, який особисто очолює автокефальне лобі в УПЦ МП, вводять паству «не у збентеження, а в заціпеніння». Він також заявив про «недієздатність» митрополита і необхідність у зв'язку з цим підкорятися рішенням синоду під керівництвом митрополита Агафангела (Саввіна). Як відомо, зараз глава УПЦ МП продовжує лікування у клініці.

У результаті учасники засідання прийняли резолюцію, в якій знову розкритикували ідею автокефалії УПЦ МП, а також висловилися щодо низки інших питань.

В УПЦ МП до заяв Всеукраїнських зборів православної громадськості України поставилися стримано. «Церква вже сказала все, що хотіла сказати щодо цих організацій та їхніх лідерів - ще у 2007 році їхня діяльність була названа «політичним православ'ям» і засуджена УПЦ МП. Навіть питання про автокефалію вони ставлять не у богословсько-канонічному аспекті, а в суто політичному, тоді як церква у політику не втручається", - заявив прес-секретар митрополита Володимира протоієрей Георгій Коваленко. !zn

Читайте також:

УПЦ МП пішла проти волі митрополита Володимира

Митрополит Володимир визнав наявність в УПЦ МП «розколів і протистоянь»

Агафангел хоче забрати владу у митрополита Володимира

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі