Держветслужба: Епідемії сказу у Києві немає

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Держветслужбі вважають, що проблема зі сказом в Києві є, але це не епідемія. На думку експертів, проблема створена штучно для зачистки столиці від тварин напередодні Євро-2012.

Директор Департаменту ветеринарної медицини Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Віталій Башинський заявив, що у Києві є проблема зі сказом, але це не епідемія.

На його думку, випадки сказу у столиці доводять наявність проблеми, однак особливість захворювання не дає можливості говорити про масову епідемію.

«Сказ - дуже небезпечне захворювання, і не звертати уваги на нього не можна. Але говорити про якісь підтасовування фактів та надуманість ситуації теж немає підстав», - сказав він.

У свою чергу зоозахисники і експерти наполягають на штучності виникнення сказу з метою зачистки Києва від безпритульних тварин напередодні Євро-2012.

«Сказ - це наслідок біологічної диверсії тих, хто зацікавлений у збереженні безпритульних тварин і у знятті тих фінансових вершків, які вони зароблять напередодні Євро-2012», - заявила старший науковий співробітник Інституту європейських досліджень НАН України Тетяна Метельова.

За її словами дуже підозрілим є те, що сказ виник у трьох районах, які не межують між собою, після двадцятирічної відсутності». Вона вважає, що визнання цих районів і прилеглих до них територій небезпечними, дало можливість оголосити майже все місто карантинною зоною.

Нагадаємо, 19 грудня Державна ветеринарна та фітосанітарна служба оголосила карантин у Подільському районі Києва через напад скаженого собаки на свою господиню.

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба закликає жителів Києва прищеплювати домашніх собак і кішок від сказу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі