Херсонський губернатор зізнався в хакерській атаці на сайт облдержадміністрації

Поділитися
© visti.ks.ua
Костяк взяв на себе відповідальність за появу на сайті Херсонської ОДА маски хакерської групи Anonymous. Він стверджує, що особисто розпорядився організувати сенсацію. Співробітники прес-служби нічого про це не знали.

Губернатор Херсонської області Микола Костяк заявив журналістам, що офіційний сайт Херсонської облдержадміністрації був відключений за його вказівкою.

«Нас не задовольняв той рівень висвітлення соціально-політичного та економічного життя області, який був на старому сайті. Я буваю в селах, в районах і бачу, що люди там не знають про те, що відбувається в регіоні, що обговорюється на нарадах в облдержадміністрації, які рішення приймаються, що змінюється», - заявив він на прес-конференції в Херсоні у четвер, 13 вересня.

- Хакери на сайті херсонської влади оголосили про початок нової інформаційної ери

Що стосується самого способу залучення уваги до зміни формату сайту, губернатор впевнений, що вчинив правильно. «Ми підійшли до цього питання креативно: ми хотіли зробити сенсацію і ми її піднесли», - зазначив Костяк і показав пачку роздруківок інформації про хакерський напад на сайт ОДА з центральних ЗМІ.

Також глава області повідомив, що до роботи на сайті залучена «талановита, креативна молодь, яка готова працювати на сайті не за гроші».

«Вартість цього проекту нуль цілих нуль десятих грошей», - підкреслив Костяк.

Як повідомлялося, вранці в середу, 12 вересня, сайт Херсонської ОДА не працював, а у другій половині дня з'явилася заставка із зображенням, яке використовує група Anonymous, яка бореться за свободу в інтернеті.

Також на сайті було встановлено лічильник, який вів зворотний відлік часу, і розміщено напис українською: «До початку нової інформаційної ери на Херсонщині залишилося ...»

Тоді ж у прес-службі Херсонської ОДА повідомили, що швидше за все сайт зазнав хакерської атаки і зараз працівники комп'ютерного відділу ОДА розбираються з ситуацією.

В даний час сайт знову працює. На ньому, зокрема, можна побачити портрет президента Віктора Януковича і дізнатися, що «Микола Костяк розглянув звернення громадян у Генічеському районі» і що «Микола Костяк вручив ключі від автомобілів ветеранам війни та інвалідам». !zn

Читайте також:

Турецькі хакери-антисеміти зламали сайт київської ДАІ

Anonymous готує владі хакерські атаки за мовний закон (відео)

У чотирьох країнах заарештовано 25 активістів Anonymous. У відповідь хакери зламали сайт Інтерполу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі