Іспанcький журнал El Jueves опублікував карикатуру на пророка Мухаммеда (ФОТО)

Поділитися
© eljueves.es
Іспанський гумористичний журнал El Jueves опублікував карикатуру на Пророка Мухаммеда - на знак солідарності з французькими колегами з журналу Charlie Hebdo, що зазнають погроз за публікацію карикатури на пророка.

Гумористичний журнал El Jueves розмістив карикатуру на пророка Мухаммеда. Сатиричні зображення з'явилися в іспанському ЗМІ на знак солідарності з французькими колегами з журналу «Charlie Hebdo», що зазнають погроз за публікацію карикатури на пророка.

Малюнок на обкладинці зображує впізнання в поліції. Напис говорить: «Чи знає хто-небудь, як виглядає Мухаммед?».

Член редакційної колегії популярного видання Хосе Луїс Мартін, відповідаючи на запитання, чи не побоюється він неприємностей, заявив, що «журналісти не мають права займатися самоцензурою перед обличчям загроз».

«Ми говоримо, що завжди ходимо по лезу ножа. Це наш професійний обов'язок. Сподіваюся, що з нами нічого не станеться», - зазначив Хосе Луїс Мартін.


У вересні щотижневий сатиричний журнал Charlie Hebdo опублікував карикатури з оголеним пророком Мухаммедом. На обкладинці номера був зображений мусульманин в тюрбані, що сидить в інвалідному візку, який везе ортодоксальний іудей. При цьому інвалід говорить: «Нічого смішного». Ілюстрація називається «Недоторканні 2» і є прямою пародією на фільм «Недоторканні» режисерів Еріка Толедано і Олів'є Накаша про інваліда-аристократа і його темношкірого помічника.

Нагадаємо, хвилю акцій протесту в мусульманських країнах викликав антиісламський фільм, що вийшов у США. Протести через появу фільму, які почалися 11 вересня в Єгипті та Лівії і потім поширилися по ісламському світу, вже призвели до загибелі щонайменше семи людей. В ході нападу на американське консульство в Бенгазі на сході Лівії був убитий посол США в цій країні Кріс Стівенс.

Тим часом про «Невинність мусульман», як і раніше мало що відомо.

З викладених на YouTube фрагментів видно, що це малобюджетний аматорський фільм. Пророк Мухаммед зображений в ньому любителем жінок і ватажком кровожерної банди.

У фільмі також присутні мотиви гомосексуалізму та педофілії.

Авторство приписувала собі людина, що називає себе Сем Бесіл, проте американська влада схильна вважати, що під цим псевдонімом ховається каліфорнієць Накула Басель Накула, який раніше притягувався до суду за банківські махінації та операції з наркотиками.

Накула Басель Накула погодився відповісти на запитання поліції і вранці 15 вересня був доставлений для допиту.

З 1 листопада в Росії буде діяти закон про «чорні списки» веб-сайтів: у рамках цього закону оператори зв'язку зобов'язані заблокувати доступ до заборонених матеріалів. Значить, якщо суд визнає «Невинність мусульман» екстремістським матеріалом, то або YouTube заблокує ролик, або російська влада заблокуює весь YouTube. !zn

Читайте також:

Єгипетська газета у відповідь на карикатури на Мухаммеда висміяла ставлення Заходу до мусульман (ФОТО)

Французький тижневик опублікував карикатури на пророка Мухаммеда (ВІДЕО)

На знак помсти за фільм «Невинність мусульман» терористка-смертниця в Кабулі підірвала автобус з іноземцями (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі