Через дії правоохоронців українські сайти можуть піти в офшори

Поділитися
© Оксани Денисової, Українська правда
Українські хостинг-провайдери через дії правоохоронців можуть залишитися без клієнтів. І якщо цю політику буде продовжено, то інтернет-бізнес піде в офшори.

Закриваючи сайти і вилучаючи їхні сервери, правоохоронці залишають українських хостинг-провайдерів без клієнтів. Таку думку висловив голова Інтернет партії України Дмитро Голубов.

За його словами, підтвердженням цієї тези може послужити ситуація з інтернет-магазином Rozetka.UA, який вже через 3 години після «закриття» переїхав на хостинг у Німеччині і «відновив роботу на новому домені».

«У результаті український хостинг залишився без клієнта, отже, скарбниця отримає менше податків, і якщо ця політика буде продовжена, то інтернет-бізнес, як і реальний бізнес, піде в офшори, і правильно зробить», - заявив Голубов.

Нагадаємо, що 19 квітня сайт найбільшого інтернет-магазину України Rozetka.UA призупинив роботу, яка була частково відновлена пізніше.

Державна податкова служба проводила обшук у трьох офісних і трьох складських приміщеннях ТОВ «Розетка УА». Окрім того, обшук проводився в офісі компанії Mirohost, що надає інтернет-магазину хостинг. В результаті сервери Rozetka.UA були вилучені, хоча в податковій заявили, що їх цікавила тільки фінансова документація «Розетки». !zn

Читайте також:

Проти Rozetka.ua порушено справу за фактом несплати 7,3 млн грн ПДВ


Податкова припинила роботу найбільшого інтернет-магазину України Rozetka.UA

Інтернет-торгівля переміститься з віртуального світу у підвальне приміщення?

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі