З 26 звернень за рік у прокуратуру про порушення прав журналістів, задоволено лише одне

Поділитися
З початку 2012 року Генеральна прокуратура України отримала 26 звернень про порушення прав журналістів, і тільки за одним зверненням було порушено кримінальну справу. 15 осіб з тих, хто звертався, отримали відписки, ще вісьмом відмовили у порушенні кримінальної справи.

З початку 2012 року Генеральна прокуратура України отримала 26 звернень про порушення прав представників ЗМІ з боку правоохоронців. Про це заявив заступник генерального прокурора Віктор Занфіров під час восьмого засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства з питань свободи слова та захисту прав журналістів.

За його словами, звернення надійшли, зокрема, з АР Крим, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Запорізької областей. «Щодо15-ти з них направлені роз'яснення, 2 звернення направлено за підслідністю, щодо 8 прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи, 1 звернення задоволено», - зазначив Занфіров, якого процитувала прес-служба президента. .

Він підкреслив: аналіз звернень та скарг, що надходять до Генпрокуратури, свідчить про те, що питання порушення прав журналістів вимагають спільного обговорення і вирішення з метою виключення непорозумінь і конфліктних ситуацій між правоохоронцями та ЗМІ. «ГПУ вважає цей майданчик, яким є Міжвідомча група, саме тією можливістю знайти це порозуміння», - сказав заступник Генерального прокурора.

Усі звернення від журналістів про порушення їхніх прав знаходяться на контролі Міжвідомчої робочої групи, поки не буде спільного рішення постійних учасників програми «Відкрита розмова» про зняття того чи іншого звернення з контролю. !zn

Читайте також:

Кабмін пропонує звільнити журналістів від відповідальності за оприлюднення слів чиновників

Бойко впевнений, що, говорячи про «заказушність» журналістів, він нікого не образив

Телеканали стали замовчувати у 10 разів більше важливих тем

Податкова скасувала перевірки ЗМІ на період проведення виборів у Раду

Прокуратура порушила три кримінальні справи після публікації в «Дзеркалі тижня. Україна

Парадокси та реалії національного інформаційного поля

Інформаційне беззаконня, або Чи є право на цензуру?

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі