З чотирьох новонароджених дитинчат Тигрюлі вижила тільки дівчинка

Поділитися
Зазвичай у тигрів народжується один, максимум троє малюків, а Тигрюля принесла одразу чотирьох. При цьому один хлопчик виявився альбіносом, а такі часто з'являються на світ з патологією.

Троє з чотирьох новонароджених малюків знаменитої в Україні бенгальської тигриці на прізвисько Тигрюля померли. Вижила тільки єдина дівчинка, яку назвали Дюною.
Про це повідомив директор ялтинського зоопарку "Казка" Олег Зубков.
"З тигренятами ми - я, моя дружина і група ветеринарів - проводили дні і ночі. Годували їх через кожні дві години спеціальною дорогою молочною сумішшю для дитинчат хижих кішок, дбали, як про рідних дітей, робили все можливе... Але, на жаль, в природі часто буває, що не всі новонароджені тигренята виживають", - розповів він в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні".
За його словами, зазвичай у тигрів народжується один, максимум троє малюків, а Тигрюля принесла одразу чотирьох. При цьому один хлопчик виявився альбіносом, а такі часто з`являються на світ з патологією.
”Ще в одного тигреняти пізніше виявили звуження проходів підшлункової залози, а це в 99% випадків загрожує загибеллю тварини. Наші ветеринари проводили йому особливу терапію, ставили крапельницю, вводили внутрішні ін`єкції, робили спеціальний масаж. Але малюк помер. Ще через кілька днів не стало й альбіносика”, - сказав О.Зубков.
У двох інших малюків також почалися проблеми - через брак вітамінів почали викручувати кісточки, довелося накласти на лапки гіпс. Організм третього хлопчика не впорався.
Зараз вся увага співробітників звіринця зосереджена на дівчинці, яка вижила. Від Дюни ветеринари не відходять ні на хвилину. Стан маленької тигриці, на їхню думку, задовільний, і всі сподіваються, що вона виросте такою ж красунею, як її мама. А Тигрюля принесе ще не один приплід.
Як відомо, бенгальського тигра Тигрюлю майже три роки тому Ялтинському зоопарку передала екс-прем'єр Юлія Тимошенко. На початку травня цього року тигриця вперше народила чотирьох дитинчат. Зоопар оголосив конкурс на імена для малюків з умовою, щоб у них обов'язково була літера "Ю". !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі