З центральної лікарні Києва виселяють пацієнтів заради уболівальників Євро-2012

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Через уболівальників, які приїдуть на матчі Євро-2012, Олександрівська лікарня в центрі Києва припинить прийом термінових хворих, а 7 червня, за день до старту чемпіонату, випише всіх пацієнтів зі стаціонару.

Пацієнти повинні звільнити одну з найбільших столичних лікарень - Олександрівську через приїзд уболівальників на Євро-2012. Уже через два дні термінових хворих клініка не буде приймати, а сьомого червня мають виписати пацієнтів зі стаціонару, тому, що лікарня має почесну місію - під час Євро-2012 лікувати іноземних фанів.

«31 числа поточного місяця наша лікарня припиняє госпіталізацію всіх ургентних та планових хворих. А до 7 червня мають одужати всі, хто зараз хворий», - каже головний лікар Роман Василишин.

Олександрівську лікарню обрали базовою для іноземців, оскільки вона найближча до стадіону. Головний лікар просить потерпіти. «Це всього один місяць, це честь нашої держави», - переконує медик.

До 8 червня лікарню повинні підфарбувати, відмити, замінити всі незрозумілі написи. На 100% готовий тільки інфекційний корпус - він 6 років стояв довгобудом, а зараз ударними темпами його закінчили.

Європейці не побачать ані ліжок з сітками, ані старої білизни, ані списків з ліками, за якими потрібно збігати у сусідню аптеку. Для позитивних вражень гостей персонал клініки півроку вивчав англійську.

При цьому фанатів чекають з медичними страховками, але якщо у вболівальника, який знаходиться у стані алкогольного сп'яніння не витримає серце, страхова компанія не відшкодує вартість медичних послуг. У такому випадку ситуацію врятує готівка, кажуть лікарі.

Разом з тим пацієнти, яких не попередили про «виселення» найближчим часом, не вірять, а ті, хто знає - обурюються.

Нагадаємо, у березні МОЗ визначило медустанови, які будуть задіяні під час Євро-2012 - в кожному місті буде діяти не менше 3 лікарень, в яких будуть обслуговуватися цільові групи УЄФА. Причому в Києві і в Донецьку до загального списку експерти порекомендували додати по 2 медустанови. У столиці це буде клінічна лікарня «Феофанія» і Центральний військовий госпіталь. !zn

Читайте також:

Азаров заявив, що бойкот Євро-2012 уже позначився на притоці туристів

Уболівальники Євро-2012 розкупили всі місця у п'ятизіркових готелях

УЄФА спрогнозував менші доходи від Євро-2012, ніж від попереднього Чемпіонату Європи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі