Ізраїль вперше за 40 років обстріляв територію Сирії

Поділитися
Ізраїль вперше за 40 років обстріляв територію Сирії © missuniverse.com
Ізраїльські війська відкрили попереджувальний вогонь по сирійській території у відповідь на артилерійський обстріл Голанських висот з боку Сирії, йдеться в опублікованій у неділю заяві ізраїльської армії.

Армія Ізраїлю вперше за 40 років завдала удару по силам сирійської армії в селі Бір аль-Аджамі. Інформація про відповідний обстріл підтверджена прес-службою Армії оборони Ізраїлю.

При цьому прес-служба ЦАХАЛу підкреслює, що ізраїльська армія не прагне загострити конфлікт із Сирією. Раніше обстріл ізраїльської території з Сирії залишався без відповіді. Йдеться про перший обстрілі ЦАХАЛом цілей на території Сирії після Війни Судного дня в 1973-му році.

Вранці в неділю неподалік населеного пункту Тель-Хазека (східна частина Голанських висот) розірвався мінометний снаряд, випущений з Сирії. Повідомлень про потерпілих або руйнувань не надходило.

Нагадаємо, що вранці 8 листопада на ізраїльській території розірвалися три мінометних снаряди, випущених з території Сирії. Один зі снарядів впав поряд з населеним пунктом. У результаті обстрілу ніхто не постраждав. Залишається неясним, чи йдеться про спробу прицільного обстрілу або про випадкові снаряди.

5 листопада біля кордону з Сирією на Голанських висотах куля, випущена з сирійської території, потрапила в джип командира батальйону бригади «Голані». Джип отримав пошкодження, але постраждалих у результаті цього інциденту не було. Тоді ізраїльські військові говорили про «випадкові кулі». Ізраїль подав офіційну скаргу після події керівництву спостерігачів ООН.

За два дні до того три сирійських танки увійшли в село Бір-аджам, розташоване поблизу прикордонного пункту Армії оборони Ізраїлю на Голанських висотах. Ізраїльські військові підвищили рівень боєготовності армійських підрозділів на Голанських висотах. !zn

Читайте також:

Прем'єр Ізраїлю заявив про готовність атакувати Іран

Ізраїль не підтримає жодну зі сторін сирійського конфлікту: це війна «м'ясника-Асада» з «бандитами-ісламістами»

Сирійські барабани війни

Число жертв конфлікту в Сирії досягло 30 тисяч осіб

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі