До Євро-2012 у Києві ввели нумерацію станцій та ліній метро

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У період проведення Євро-2012 для того, щоб іноземцям, які відвідають Україну, було простіше орієнтуватися і не довелося запам'ятовувати складні назви, у Київському метро ввели нумерацію станцій і ліній.

Так, червоній (Святошинсько-Броварській) гілці присвоєно номер 1, синій (Куренівсько-Червоноармійській) - 2, зеленій (Сирецько-Печерській) - 3, пише Сегодня.

Вже зараз при переході з «Хрещатика» на «Майдан» стоїть цифра 2, що означає, що людина пересідає з першої гілки на другу. Номери станцій - тризначні. Перша цифра позначає номер лінії. Інші дві - номер станції. Починається нумерація з десяток.

Наприклад, «Академмістечко» це 110 станція, наступна за нею «Житомирська» - 111. На синій гілці біля станції «Героїв Дніпра» номер 210, у наступної «Мінської» - 211 тощо. Покажчики з новою нумерацією вже висять на декількох станціях.

Нагадаємо, 27 грудня у Києві відбулося відкриття нової станції метро «Виставковий центр».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі