Кабмін: Українські дороги готові до Євро-2012 «на четвірку» (відео)

Поділитися
© dpravda.org
Міністр інфраструктури України Борис Колесніков відрапортував про готовність доріг, "які входять до програми Євро-2012". Однак для того, щоб привести до ладу всі магістральні дороги в Україні, буде потрібно не менше 10 років, зазначив міністр.

Міністр інфраструктури України Борис Колесніков оцінив на 4 бали якість доріг, що входять до програми Євро-2012. Про це він заявив на брифінгу 23 травня.

«Якщо говорити про дороги, які входять до програми Євро-2012, у приймаючих дорогах, якщо за 5-бальною шкалою, я б поставив 4», - сказав Колесніков.

Він також повідомив, що трасу Київ-Житомир здадуть без верхнього покриття до 1 червня. «Ми закінчуємо 1 червня трасу Київ-Житомир без верхнього шару, але дуже високої якості. Після Євро-2012 ми, звичайно, покладемо верхній шар на цю дорогу», - повідомив Колесніков. При цьому міністр пояснив, що до прокладання верхнього шару трасою можна буде користуватися. «Ви цього не помітите, як водій свого автомобіля, взагалі», - сказав Колесніков.

Міністр також нагадав, що в Україні майже 170 тис. км автодоріг. «І потрібно розуміти, що їх не виправити не за рік, не за два, і не за п'ять. Реально потрібно десять років, щоб всі магістральні дороги в Україні були високої якості», - сказав він.

Читайте: Мешканці Львівщини погрожують заблокувати трасу Київ-Чоп на знак протесту проти поганих доріг

Раніше голова парламентського комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко заявляв, що до початку Євро-2012 питання доріг залишається проблемним, незважаючи на зусилля уряду і місцевої влади. «Незважаючи на зусилля всіх - уряду, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, - залишається проблема готовності низки об'єктів УЄФА і, перш за все, доріг міжнародного і міжміського значення», - сказав Костенко.

У той же час «Укравтодор» очікує додаткове фінансування на будівництво доріг у рамках змін бюджету-2012. «За програмою Євро-2012 побудовано 1 млн 719 тис. км доріг. За 2 останні роки зроблено більше, ніж за 19 попередніх років. Капітальний ремонт забезпечено дорогам від Бродів до Житомира. Ведуться інтенсивні роботи, півроку ми працюємо вже 24 години. В минулому році введена в експлуатацію дорога Київ-Ковель, тепер до Яготина можна доїхати прямо. Також введена в експлуатацію дорога у 243 км в напрямку Москви ... Закінчується капітальний ремонт дороги Київ-Харків», - сказав головний фахівець з мобілізаційним робіт «Укравтодору» Сергій Каземіров.

Нагадаємо, у середині березня Кабінет міністрів визначив перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення. Планується побудувати і реконструювати 373,15 км доріг, на це планується витратити 197 млн 152 тис. 649 грн.

У 2011 р. в Україні було збудовано та відремонтовано більше 2 тис. км доріг. !zn

Читайте також:

В УЄФА назвали головні біди Євро-2012: дорогі готелі в Україні і польські дороги

ЄІБ виділив «Укравтодору» кредит на 450 млн євро для реконструкції під'їздів до Києва

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі