Кабмін затвердив новий законопроект про вищу освіту. Але він знову буде доопрацьовуватися

Поділитися
© monsterthinking.com
Уряд прийняв закон про вищу освіту. У той же час, документ ще буде доопрацьовуватися, зокрема, будуть проводитися консультації між відповідними міністерствами та відомствами.

Кабінет міністрів України прийняв рішення схвалити нову редакцію урядового проекту закону "Про вищу освіту". Про це повідомив в.о. віце-прем'єра - міністра соціальної політики Сергій Тігіпко в понеділок, 3 грудня.

"Сьогодні на засіданні Кабміну ми прийняли законопроект про вищу освіту", - сказав він.

У той же час Тігіпко уточнив, що законопроект ще буде доопрацьовуватися, зокрема, будуть проводитися консультації між відповідними міністерствами та відомствами.

- Багатостраждальний законопроект Табачника про вищу освіту відданий на «доопрацювання» Тігіпку


Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що Кабінет міністрів вирішив доопрацювати законопроект про вищу освіту: "Було прийнято рішення про те, щоб відкликати законопроект № 9655 з Верховної Ради і доопрацювати представлений на засіданні уряду новий законопроект". Доопрацювати цей законопроект було доручено Тігіпка за участю міністрів юстиції, економіки та фінансів.

Як повідомлялося, у минулому році, 28 грудня 2011 року, у Верховній Раді був зареєстрований урядовий проект закону про вищу освіту. Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник прогнозував його прийняття ще в першій половині 2012 року.

Разом з тим, 11 січня профільний комітет ВР через відсутність на засіданні «потрібних» людей не ризикнув схвалити законопроект «Табачника-Азарова».
Варто також відзначити, що і науково-експертне управління Верховної Ради також негативно висловилося щодо законопроекту: як наголошується в його висновках, представлений документ «не може бути підтриманий у запропонованому вигляді».

Крім того, в парламенті були зареєстровані ще два альтернативні законопроекти: як від опозиційних депутатів (№ 9655-1, автори - Арсеній Яценюк і Леся Оробець), так і від представника президента у ВР Юрія Мірошниченка (оновлений № 9655-2).

У законопроекті Табачника пропонується ввести поняття «плагіат», за який студентів можуть відрахувати з вишу, зрівняти стипендію із прожитковим мінімумом і дозволити вишам щорічно підвищувати вартість навчання. !zn

Читайте також:

Уряд визначився з концепцією закону про вищу освіту

Кабмін відкличе з Ради законопроект Табачника про вищу освіту і внесе новий

Табачник: Освіта за контрактом має коштувати мінімум 8 тис. грн на рік

Табачник порадив трієчникам навіть не думати про безкоштовне навчання у вишах


Кабмін хоче скасувати чисельні гарантії бюджетних місць у вишах

Янукович обізвав «маніпуляції» Табачника у сфері вищої освіти «антиприкладом реформ»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі