Капітан Costa Concordia в момент аварії був не в змозі управляти ситуацією

Поділитися
© biyokulule.com
Рішення про це виніс сьогодні суддя Касаційного суду, який ухвалив залишити Скеттіно, якого обвинувачують у ненавмисному вбивстві та злочинній недбалості, під домашній арештом до завершення процесу.

Капітан лайнера Costa Concordia, який зазнав аварії в січні цього року, Франческо Скеттіно в момент катастрофи був не в змозі управляти кризовою ситуацією.

Висновок про це зробив сьогодні суддя Касаційного суду, який ухвалив залишити Скеттіно під домашнім арештом до завершення процесу за обвинуваченням у ненавмисному вбивстві і злочинній недбалості.

У відповідь на вимогу прокуратури віддати обвинуваченого під варту суддя вищої інстанції ухвалив, що екс-капітан "не підходить для роботи, що вимагає відповідальності щодо забезпечення безпеки людей".

"Капітан погано справляється з кризовими ситуаціями і не в змозі давати розпорядження з проведення передбачених нормами безпеки дій з порятунку людей", - йдеться в тексті рішення, поширеному сьогодні в ЗМІ Італії.

Круїзний лайнер Costa Concordia, на борту якого знаходилося більше чотирьох тисяч пасажирів, здійснював плавання по Середземномор'ю, коли 13 січня з вини капітана корабель налетів на підводну скелю неподалік острова Джилья біля тосканського узбережжя. У результаті корпус судна отримав 70-метрову пробоїну і ліг на бік на рифи біля берега.

У результаті катастрофи загинуло понад 30 осіб, смерті яких, можливо, вдалося б уникнути, якби Скеттіно належним чином організував евакуацію пасажирів замість того, щоб серед перших залишити судно.

При цьому в компанії Costa Crociere, якій належить "Конкорд", Франческо Скеттіно був на хорошому рахунку. В цілому він пропрацював там 11 років, зокрема більше п'яти років - капітаном. Протягом цих років він регулярно проходив усі обов'язкові медогляди і огляди, серед іншого, психолога, і не мав нарікань з боку керівництва.

17 січня, в Італії почалися слухання у справі катастрофи лайнера. У прокуратурі вважають, що капітан судна Франческо Скеттіно раніше багатьох пасажирів залишив судно, і тому несе відповідальність за загибель людей. Звинувачення вважає, що Скеттіно загрожує до 15 років в'язниці. !zn

Читайте також:

Пасажири Costa Concordia вимагають 460 млн доларів


Капітан Costa Concordia стверджує, що випадково втік з корабля, що затонув

Прокуратура Флоренції просить дати капітану Costa Concordia 2500 років в'язниці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі