Київрада обмежила використання салютів і феєрверків

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Київрада затвердила новий порядок і правила проведення феєрверків та реалізації піротехнічних виробів на території Києва.

Згідно з документом, до місць, заборонених для проведення феєрверків у період з 1 травня по 1 липня, віднесено території об'єктів природно-заповідного фонду та території рекреаційних зон - о.Труханів, о.Гідропарк, о.Долобецький, Жуків острів, парк Дружби народів, а також території лісових насаджень, що прилягають до них.

Заборонено також салюти неподалік від будівель державних і місцевих органів влади, з балконів і дахів житлових будинків.

Депутати також збільшили відстань до потенційно небезпечних місць, яка тепер має складати мінімум 300 м (раніше було 100 м-ред.). Не меншою має бути і відстань від місця феєрверку до культових споруд, підприємств, медичних, шкільних і дошкільних установ, дитячих будинків-інтернатів, будинків-інтернатів для громадян похилого віку, житлових будинків.

Забороненими місцями для проведення салютів залишаються мости, шляхопроводи, транспортні магістралі, території об'єктів, які мають важливе історико-культурне значення, пам'ятники історії і культури, цвинтарі.

Проведення феєрверків може здійснюватися на території міста з 8:00 до 22:00 за винятком святкування Нового року.

Відповідно до прийнятого рішення, проведення феєрверків може здійснюватися лише організаціями, статутом яких передбачено такий вид діяльності. Для проведення салюту слід отримати дозвіл на його проведення у КМДА і Держгірпромнагляду.

Для отримання дозволу до КМДА слід звернутися не пізніше, ніж за 10 днів до дати проведення салюту.

Депутати визнали таким, що втратило чинність, попереднє рішення від 31 липня 2003 року «Про затвердження Положення про порядок і правила проведення феєрверків на території Києва».

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі