Кім Чен Ина визнали людиною року за версією журналу Time помилково

Поділитися
Кім Чен Ина визнали людиною року за версією журналу Time помилково © expert.ru
Попередні результати голосування, згідно з якими лідирував північнокорейський вождь, і які незабаром опублікували місцеві ЗМІ, запезпечили хакери. В результаті підсумки цього голосування були визнані недійсними, а справжнім переможцем рейтингу виявився президент США Барак Обама.

Американський журнал Time визнав вождя Північної Кореї Кім Чен Ина людиною року. Принаймні, таку інформацію передали всі державні ЗМІ КНДР. Слідом за ними цю новину підхопили деякі західні видання. Проблема в тому, що автори Time все ж віддали цей титул Бараку Обамі.

Вся справа в тому, що за попередніми результатами голосування у цій номінації дійсно лідирував північнокорейський вождь. На початковому етапі підрахунку голосів він залишив своїх суперників на кілька мільйонів голосів позаду. Однак незабаром з'ясувалося, що лідерство Кім Чен Ина у престижній номінації виявилося справою рук команди хакерів. Після цього підсумки голосування були скасовані, і процедуру було перезапущено. Мабуть, північнокорейські ЗМІ забули повідомити громадянам цю інформацію.

Втім, на своїх пустощах з Кім Чен Ином комп'ютерні зломщики не зупинилися. Вони розташували імена перших 14 лідерів рейтингу таким чином, щоб з перших букв імен конкурсантів можна було скласти словосполучення KJU Gas Chambers («Газові камери Кім Чен Ина»).

В цілому, північнокорейським ЗМІ властиво прикрашати новини, пов'язані з лідерами держави. Так, незадовго до смерті попереднього вождя нації Кім Чен Іра повідомлялося, що він був народжений від святого духа, встиг написати 1500 книг, а під час своєї першої в житті гри в гольф вразив за одну партію відразу 11 лунок. !zn

Читайте також:

Кім Чен Ин став людиною року за версією читачів Time

Барак Обама став людиною року за версією Time

Кім Чен Ин проголошений «Великим лідером»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі