Кінорежисер Кемерон став третьою людиною, яка занурилася на дно Маріанської западини

Поділитися
© National Geographic
Творець «Титаніка» провів у найглибшій ділянці Маріанської западини з позначкою близько 11 тисяч метрів близько шести годин, протягом яких вів відеозйомки підводного світу. За підсумками підводної подорожі планується поява спільного з National Geographic фільму про занурення.

Кінорежисер Джеймс Кемерон завершив занурення на дно Маріанської западини. Таким чином, він став першою в історії людиною, яка здійснила одиночне занурення до найглибшої точки світового океану.

До Кемерона єдиними людьми, що побували у найглибшій точці світового океану, були Дон Волш і Жак Пікар, які здійснили 23 січня 1960 року занурення на батискафі Trieste. Їхній підводний апарат пробув на дні западини всього 20 хвилин. Двоє дослідників тоді виявили там всього шість видів живих істот, у тому числі плоских риб розміром до 30 сантиметрів, схожих на камбалу.

Кемерон ж вирушив у Безодню Челленджера - найглибшу точку Маріанської западини - на одномісному батискафі DeepSea Challenge, який був розроблений і побудований на його замовлення в Австралії.

Творець «Титаніка» провів у найглибшій ділянці Маріанської западини з позначкою близько 11 000 метрів близько шести годин, протягом яких вів відеозйомки підводного світу. За підсумками підводної подорожі планується поява спільного з National Geographic фільму про занурення.

До того, як вирушити до дна Маріанської западини, Кемерон зробив більше 70 занурень. Режисер, зокрема, занурювався на дно Байкалу на глибоководному апараті "Мир-1". Окрім того, він 12 разів опускався на дно океану під час зйомок свого фільму "Титанік". !zn

Читайте також:

Відомий кінорежисер Джеймс Кемерон занурився на дно Байкалу

Режисера «Аватара» звинуватили у плагіаті

Японці назвали «Аватар» кращим іноземним фільмом

Сіквели «Аватара» вийдуть у 2014 і 2015 році

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі