Китайська поліція штурмувала буддистський монастир в Тибеті

Поділитися
© с сайта Польского радио
Дві людини вбито, за словами правозахисників, в результаті рейду китайської поліції в тибетському буддистському монастирі Кирті в районі Аба провінції Сичуань у південній частині країни.
Як кажуть представники Міжнародної кампанії за Тибет (МКТ), двоє літніх чоловіків були вбиті, коли намагалися не допустити арешт ченців.
У березні цього року один з буддистських ченців у монастирі Кирті вчинив акт самоспалення - імовірно, висловивши таким чином незгоду з політикою китайської влади щодо Тибету.
У цілому ситуація в районі Аба залишається неспокійною вже три роки - з часу масових акцій протесту тибетських громад на заході Китаю. Іноземцям, в тому числі і журналістам, в'їзд в цей район заборонений.
Міжнародна кампанія за Тибет, що базується в Сполучених Штатах, стверджує, що збройні поліцейські формування штурмували Кирті в четвер увечері і затримали понад 300 ченців.
За даними, якими володіє МКТ - посилається, в свою чергу, на організації тибетців, що живуть у вигнанні - коли затриманих вивозили, поліцейські почали бити людей, що знаходилися поряд з монастирем. У результаті двоє тибетців, яким було від 60 до 70 років, померли.
«У людей зламані руки і ноги, в однієї літньої жінки нога зламана в трьох місцях; їм вставили кляпи з ганчірок, щоб вони не могли кричати», - наводять правозахисники слова одного ченця, що живе за кордоном Кирті.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі