Китайські робітники збирають iPhone 5 уночі і живуть у багнюці з тарганами

Поділитися
© teos.com.ua
Для американських співробітників Apple 12 вересня був великий день - день випуску нового iPhone 5. Але на заводі у Китаї, на якому збирають iPhone, не так багато усміхнених облич, - вони живуть у брудних гуртожитках і працюють ночами.

Китайське агентство новин Shanghai Evening Post інкогніто відправило журналіста на завод Foxconn, на якому збирають 57 мільйонів iPhone щороку, пише Daily Mail.

Китайський репортер проходив на заводі підготовку протягом 7 днів, а потім ще 3 дні пропрацював там. Весь цей час він вів щоденник.

Те, що журналіст побачив у гуртожитку при заводі, вразило його: «Це був жах. У гуртожитку смерділо, як на смітнику ... Коли я відкрив шафу у своїй кімнаті, з неї поповзли зграї тарганів. Я також помітив, що всі вікна в гуртожитку закриті на засув».

«Після того, як ми пройшли підготовку, нас швидко відправили працювати, хоча вже настала ніч. Нам дозволялося відпочивати тільки у денний час», - каже репортер.

«Ми прийшли до входу у виробничу зону з попереджуючим написом: «надсекретна зона». Нам сказали, що якщо хтось пройде через металодетектор з яким-небудь металевим предметом на тілі, ... прозвучить сигнал тривоги, і нас тут же звільнять. Наш керівник попередив нас: «Як тільки ви сядете, будете робити тільки те, що скажуть», - пише видання.

- Apple представила iPhone 5 (ВІДЕО)

«Мені доручили позначати місця з'єднань на торцевій кришці iPhone 5 за допомогою пензлика. Кришки під'їжджали до мене на конвеєрі що три секунди», - описує автор умови роботи на заводі.

«Новий працівник, який сидів навпроти мене, змучився і ненадовго приліг. Начальник помітив це і покарав його, поставивши в куток на 10 хвилин, як в старі добрі шкільні роки», - іронізує журналіст Shanghai Evening Post.

«За моїми підрахунками, мені доводилося позначати, принаймні, 5 кришок щохвилини. За кожні десять годин роботи я брав участь у виробництві 3 тис. iPhone 5», - підрахував журналіст.

«Хоча немає гарантій достовірності цього репортажу, нам все ж здається, що фанати Apple повинні цінувати тяжку працю китайських робітників, які працювали понаднормово, щоб встигнути до запланованої дати випуску нового iPhone», - наводить автор статті слова редактора, який розмістив цей матеріал на сайті micgadget.com. !zn

Читайте також

Google випереджає Apple: Кількість активованих пристроїв на базі Android перевищила півмільярда

IPhone5 з'явиться в Україні в жовтні

iPhone 5 стане першим смартфоном, оснащеним sim-картою нового покоління

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі