Ківалов задоволений, що журналісти тепер вже не зможуть його безкарно обмовити

Поділитися
© trkterra.ru
Поширення завідомо неправдивої інформації неприпустиме, упевнений регіонал Ківалов, який оголосив в 2004 році про перемогу Януковича на сфальсифікованих виборах.

Регіонал Сергій Ківалов, який очолював Центральну виборчу комісію під час фальсифікації президентських виборів 2004 року, задоволений введенням кримінальної відповідальності за наклеп.

«Я не розумію причин істерики навколо прийнятих вчора у першому читанні змін до Кримінального та Кримінально Процесуального Кодексів. Думаю, не знайдеться жодної людини в здоровому глузді, яка б хотіла, щоб її безкарно обмовили. Зараз депутатом від нашої фракції (ПР) Віталієм Журавським пропонується ввести кримінальну відповідальність за наклеп. Я за ці поправки голосував тому, що вважаю, що поширення свідомо неправдивої інформації (наклепу) - неприпустиме», - цитує Ківалова його прес-служба.

- Регіонал пообіцяв прийняти закон про наклеп, щоб журналісти «не писали фігню»

При цьому Ківалов вважає за необхідне розрізняти критику і наклеп.

«Якщо людина - будь-то журналіст, юрист або сантехнік - когось критикує, виводить «на чисту воду» - честь їй і хвала. Але критика і наклеп - не одне і те саме. Для того щоб когось в чомусь викрити, треба мати достовірну інформацію, треба оперувати фактами, а не чутками і не плітками, які поширюють зацікавлені особи в тих же парламентських кулуарах», - зазначив регіонал.

«Не розумію, чому в контексті наклепу говорять про загрозу свободі слова. Якщо вслухатися в риторику супротивників цих змін, у мене, як у юриста напрошується висновок: зараз відстоюють можливість безкарно обмовляти», - підкреслив Ківалов.

Нагадаємо, що Верховний суд України визнав сфальсифікованими президентські вибори 2004 року і призначив переголосування. Ківалов, який оголосив про перемогу Віктора Януковича, отримав у народі прізвисько Підрахуй. !zn

Читайте також:

Європейський чиновник звинуватив Ківалова у спотворенні своїх слів

Кендзьор: Підрахуй Ківалов знову взявся за фальсифікації

Екзит-пол-2010: гол чужим чи пас своїм?

Сміх і сльози Віктора Шендеровича

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі