Київрада визнала Пейзажну алею пам'ятником природи

Поділитися
107 депутатів міськради проголосували за надання Пейзажній алеї статусу комплексної пам'ятки природи місцевого значення. Це рішення має захистити територію від несанкціонованої забудови.

Київська міська рада оголосила Пейзажну алею комплексним пам'ятником природи місцевого значення. За ухвалення відповідного рішення проголосували 107 депутатів при мінімально необхідних 61.

Зокрема, згідно з документом, територія схилів Старокиївської гори від Андріївського узвозу уздовж Пейзажної алеї і гори Дитинки до вулиці Гончарної, загальною площею 3,37 гектара, оголошена пам'ятником місцевого значення, повідомляє прес-служба КМДА.

Основною метою вирішення є захист даної території від несанкціонованої забудови, збереження існуючих на ній зелених насаджень та архітектурних об'єктів Пейзажній алеї, для забезпечення рекреаційних та культурно-естетичних потреб жителів столиці.

Як повідомлялося, 13 березня Вищий адміністративний суд України скасував рішення Апеляційного адмінсуду про заборону будівництва на Пейзажній алеї. Таким чином, на місці скверу та дитячого майданчика на Пейзажній алеї було дозволено будівництво багатоповерхового будинку за замовленням МЗС.

4 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав недійсним рішення Київської міської ради про передачу МЗС під забудову ділянки площею 0,38 гектара на Пейзажній алеї. !zn

Читайте також:

МЗС не буде забудовувати Пейзажну алею

Попов пообіцяв захищати Пейзажну алею разом з киянами

Кличко хоче створити в Київраді комісію з порятунку Пейзажної алеї

На Пейзажній алеї в Києві варварськи знищено скульптуру Маленького принца (фото)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі