Київрада затвердила рішення Попова щодо МАФів

Поділитися
Київські МАФи зносити не будуть до 2013 року, якщо власники укладуть договір про сплату пайової участі в утриманні об'єктів благоустрою.

Київрада на засіданні в четвер ухвалила рішення «Про деякі питання здійснення підприємницької діяльності у тимчасових спорудах», за яке проголосували 89 депутатів.

Рішення передбачає, що розміщені на території Києва МАФи функціонують до 1 січня 2013 року за умови, якщо їхні власники укладуть договір про сплату пайової участі в утриманні об'єктів благоустрою столиці.

Власники повинні укласти такі договори до 1 квітня.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов підкреслив, що дане питання є дуже актуальним для Києва.

"Ми можемо отримати до міського бюджету вже цього року близько 150 млн грн, що у 7 разів більше, ніж у 2011 році", - підкреслив він.

Він пояснив, що дане рішення є компромісом між міською владою і людьми, які працюють у МАФах.

Депутат Київради Юрій Дмитрук повідомив, що на сьогодні у Києві, за офіційними даними, розміщено 13 тис. МАФів, проте вони "нічого не платять у міський бюджет".

За його словами, влада дає підприємцям один рік перехідного періоду, після якого буде розроблена схема розміщення МАФів, а також умови їхнього розміщення.

Юрій Дмитрук повідомив, що пайову участь буде складати, зокрема, частка кіосків з торгівлі пресою від 202 до 656 грн на рік.

У той же час, фракція "УДАР" Віталія Кличка виступила проти даного проекту рішення і не голосувала за нього.

Депутат Наталія Новак (фракція "УДАР" В.Кличка) підкреслила, що "фактично йдеться про перерозподіл ринку, витіснення малого бізнесу".

За її словами, замість існуючих МАФів "заходить системний бізнес".

Нагадаємо, вранці у центрі Києва розпочалася масова акція підприємців на підтримку ініціативи з легалізації малого бізнесу. !zn

Читайте також:

СБУ заарештувала за хабар головного щодо МАФів у Києві

Галина Герега: «Карати або оголошувати перевибори - не моя компетенція»

У Києві дозволено демонтаж кіосків на зупинках

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі