Колишній кухар Путіна розповів про його "параноїдальний страх" бути отруєним

Поділитися
© politico.com
Колишній кухар Путіна розповів, що російський лідер відчуває «параноїдальний страх» бути отруєним. «Слуги-дегустатори існують досі, але тільки у Кремлі: там лікар разом з кухарем перевіряє кожну страву», - заявив він.

Засновник елітарного Клубу кращих шеф-кухарів, які готують для керівництва різних країн світу, Жиль Брагар, який колись обслуговував президента РФ Володимира Путіна, стверджує, що російський лідер відчуває «параноїдальний страх» бути отруєним. З цієї причини за розпорядженням Путіна кваліфіковані дегустатори - лікар і кухар - в обов'язковому порядку перевіряють кожну страву на наявність отрути.

Секрети кухні президента РФ Брагар розкрив на засіданні у Парижі, повідомляє британська газета The Daily Mail.

«Слуги-дегустатори існують досі, але тільки у Кремлі: там лікар разом з кухарем перевіряє кожну страву», - заявив Жиль Брагар. Нагадаємо, що такі ж чутки про «параноїдальний» страх бути отруєним ходили про радянського диктатора Йосипа Сталіна - їжу для нього теж завжди перевіряли.

- СБУ завершила слідство у справі про замах на Путіна

Втім, виявилося, що безпекою їжі стурбований не тільки Путін. За словами кухаря, який готував їжу також для двох американських президентів, Джорджа Буша-молодшого і Білла Клінтона, під час поїздки у Лондон Буш також доручав двом колишнім агентам ФБР знімати проби з усіх страв, які йому подавали.

За твердженням Брагара, особливо підозріло лідери США ставляться до неамериканської кухні. Так, Гілларі Клінтон під час президентського терміну свого чоловіка так не сподобалося куховарство французького кухаря Білого дому, що він був звільнений. За словами Жиля Брагара, кухар поплатився за надто жирну кухню. !zn

Читайте також:

Путін схвалив повернення в Росії кримінальної відповідальності за наклеп


Путін спростить отримання громадянства РФ для вихідців із Російської імперії

Янукович має намір відвідати Путіна восени

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі