Корпоративний стиль? В.о. ректора ДонНУ підловили на плагіаті (документи)

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Стратегія розвитку Донецького національного університету на 2012-2014 роки виявилася плагіатом аналогічного програмного документа Сумського державного університету.

Виконуючий обов'язки ректора Донецького національного університету (ДонНУ) Петро Єгоров опублікував в офіційному виданні ВНЗ «Університетські вісті» (№1 (1494) від 30.01.2012) свою статтю під назвою "Концептуальні засади стратегії розвитку Донецького національного університету на 2012-2014 рр.".

Однак, як вдалося з'ясувати журналістам ZN.UA, «концепція» керівника ДонНУ є плагіатом аналогічного програмного документа Сумського державного університету.

У газеті СумДУ «Резонанс» (№7-8 за квітень 2010 р., спецвипуск) за колективним підписом ректорату ВНЗ було оприлюднено «Концептуальні принципи діяльності і стратегію розвитку Сумського державного університету на 2010-2014 роки».

Обидві концепції практично аналогічні за змістом. Єдина відмінність полягає в тому, що в Сумах університетська газета виходить українською мовою, а в Донецьку - російською та українською. У деяких місцях «донецької концепції» навіть не видалено помилки комп'ютерного перекладу - так, в одному місці вжито «европейского университета за стилем» замість літературної російської «по стилю».

Петро Єгоров,

наприклад, пише: «Модель стратегии развития Донецкого национального университета определяет следующее его видение, как: европейского университета за стилем, технологиями, качеством предоставления научных и образовательных услуг, одновременно, ответственного перед государством и обществом, общенационального по содержанию и уровню деятельности; открытого университета инновационного типа, который сохраняет свою идентичность, классическую сущность, способный генерировать и обеспечивать трансферт современных знаний, удовлетворять спрос и разнообразные потребности в области науки, образования, культуры».

Два роки тому керівництво Сумського університету: «Модель університету, яка реалізовується вже й на цей час, незалежно від можливих статусних форм, визначає бачення СумДУ як: європейського університету за стилем, за технологіями, за якістю наукових та освітніх послуг і водночас відповідального перед державою та суспільством, загальнонаціонального за змістом і рівнем діяльності; відкритого університету інноваційного типу, який у той же час зберігає свою ідентичність, класичну сутність, здатний генерувати та забезпечувати трансфер сучасного знання, задовольняти попит, різноманітні потреби в галузі науки, освіти, культури».

Інші збіги читачі ZN.UA можуть знайти самостійно в оригіналах текстів «Концепцій розвитку». !zn

Читайте також:

Слідом за міліцією у Донецький університет з'явилася прокуратура

Міліція шукає у ДонНУ «фальсифікаторів» вимог про відставку в.о. ректора

Донецька професура поплатилася за громадянську позицію - у ДонНУ гряде скорочення викладачів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі