Кортеж президента Сирії обстріляли повстанці

Поділитися
© Haruyoshi Yamaguchi / Bloomberg
У день, коли сирійський уряд дав згоду на припинення бойових дій, на Башара Асада було скоєно замах. Сирійські ЗМІ поки не коментують цю подію.

Сирійські повстанці обстріляли кортеж президента Сирії Башара Асада, коли той знаходився з візитом у місті Хомс, епіцентрі запеклих сутичок між бойовиками і силовими структурами країни.

Як повідомила супутникова телестанція «Аль-Арабія», повстанці відкрили по колоні автомашин сильний вогонь. Президент не постраждав, проте його поїздка в Хомс на цьому завершилася.

Сирійські ЗМІ не передали щодо цього поки ніяких повідомлень. Телеканал «Сурія» показав у відеозаписі зустрічі президента з губернатором і громадськістю, а також його поїздку в зруйнований квартал Баб-Амр, що був оплотом бунтівників.

Сирія погодилася на план Кофі Аннана з врегулювання військового конфлікту

Асад відвідав також дислоковані в Хомсі армійські спецформування і військовий шпиталь. Він віддав належне «мужності військовослужбовців, що встали на шляху терористичної змови».

Тим часом уряд Сирії 27 березня схвалив план спеціального посланця ООН і Ліги арабських держав у Сирії Кофі Аннана з врегулювання конфлікту в цій країні. Пропозиції Аннана передбачають негайне припинення вогню, забезпечення доступу співробітників гуманітарних місій до громадян, що заблоковані в зоні бойових дій, і діалог між опозицією і владою.

Заворушення в Сирії почалися 18 березня 2011 року. За повідомленнями правозахисників, відтоді уряд неодноразово використовував армію для придушення мирних виступів.

За даними ООН, загальне число жертв у країні перевищило 8 тисяч осіб. Сирійська влада заявляє, що в сутичках вбито понад 2 тисяч військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів Сирії, проти яких діють добре озброєні бойовики і дезертири. !zn

Читайте також:

Сирійські повстанці атакували район Дамаску, що найкраще охороняється

Рада Безпеки ООН прийняла заяву по Сирії

Сирійська опозиція заявила про неможливість примирення з режимом Асада

У ЗМІ потрапила особиста переписка Президента Сирії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі