Червоний хрест розцінює конфлікт в Сирії як громадянську війну

Поділитися
© : постер "Дикуни"
Військові дії відносно мирних жителів Червоний хрест розцінює як злочин. У зв'язку з цим у Сирії оголошується дія міжнародного гуманітарного права, відповідно до якого військові дії відносно мирних жителів і масові вбивства зараховуються до військових злочинів.

Міжнародний комітет Червоного хреста оцінює сирійський конфлікт як громадянську війну.

У зв'язку з цим Червоний хрест оголошує дію в країні міжнародного гуманітарного права. Як нагадав представник Червоного хреста Хішам Хассан, міжнародне гуманітарне право охоплює принципи і правила, що регулюють засоби і методи ведення війни, гуманітарного захисту цивільного населення, хворих і поранених військовослужбовців, а також військовополонених.
Відповідно до міжнародного гуманітарного права, військові дії відносно мирних жителів і масові вбивства зараховуються до військових злочинів.
Як повідомлялося, сьогодні спостерігачі ООН в Сирії відвідали село Треймсі в центральній частині країни, де в четвер було убито близько 200 осіб. Вони зустрілися з жителями села та оглянули місця, що обстрілювали з танків і вертольотів. Місцеві жителі з обуренням показали спостерігачам гільзи від танкових снарядів і звинуватили Росію в поставках зброї та боєприпасів режиму Асада.
Якщо відомості про вбитих в Треймсі підтвердяться, трагедія в цьому селищі стане однією з найкривавіших сторінок громадянського конфлікту в Сирії, що триває вже 16 місяців.
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі