Палії боротимуться з повною забороною паліня у громадських місцях

Поділитися
© world.fedpress.ru
Активісти Громадської ініціативи «Права паліїв» просять не обмежувати їхні права, а також впевнені, що повна заборона на паління у громадських місцях не принесе ніякої користі, а лише посилить тиск контролюючих органів.

Прийняття закону про повну заборону паління закладах громадського харчування не буде мати ніякого ефекту і лише посилить адміністративний тиск на бізнес. Про це йдеться у заяві Громадської ініціативи «Права паліїв».

«Ініціатори закону про повну заборону паління у громадських місцях повинні розуміти, що її виконати неможливо. На це ніколи не підуть власники кафе і ресторанів. Від заборони виграють тільки контролюючі органи, які отримають ще одну можливість для адміністративного тиску», - йдеться в заяві.

На думку активістів, проблема у тому, що законодавці і так звані антитютюнові активісти вперто не розуміють, що ми живемо в умовах ринкової економіки.

«І ніхто нікого не змушує сидіти у прокурених залах. Ми вільні у виборі закладів громадського харчування. Окрім того, ми нагадуємо, що будь-яке звуження існуючого обсягу прав і свобод заборонено Конституцією. Цей законопроект суттєво обмежує наші права на паління і в разі його прийняття ми оскаржимо це у суді», - відзначили активісти.

Нагадаємо, що законопроект направлений на забезпечення виконання Україною зобов'язань, передбачених Рамковою конвенцією Всесвітньої Організації охорони здоров'я (ВООЗ) по боротьбі проти тютюну, ратифікованої Законом України від 15.03.2006 р. №3534-IV, у частині забезпечення захисту населення від впливу вторинного тютюнового диму на робочих місцях усередині приміщень, громадському транспорті й у закритих громадських місцях та у відповідних випадках в інших громадських місцях.

Заборона ж вживання тютюнових виробів у відкритих і закритих спортивних спорудах і на стадіонах вводиться відповідно до вимоги УЄФА (від 20 жовтня 2011 року) щодо 100%-го звільнення від тютюнового диму всіх об'єктів, які повинні бути задіяні у період проведення чемпіонату Європи 2012 з футболу.

Актуальність законопроекту зумовлена, зокрема, і тим, що 2012 рік в Україні оголошено президентом України Роком спорту і здорового способу життя.

Нагадаємо, що авторами законопроекту є група народних депутатів (Т.Бахтєєва, Юрій Мірошниченко, Олег Зарубінський, Ян Табачник, Олександр Зац, Євген Царьков, Ірина Горіна, Геннадій Самофалов, Іван Попеску, Олеся Оробець, Юлія Льовочкіна, Кирило Куликов). !zn

Читайте також:

ДПС: Нові акцизи вбережуть українців від паління та алкоголізму


У Києві позначать місця, де палити заборонено

Кабмін затвердив попереджувальні картинки на цигарках (фото)


У накуреному авто у 23 рази більше токсинів, ніж у накуреному барі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі