Латвія остаточно скасувала смертну кару

Поділитися
© wallpapers.eu.com
Сейм Латвії 1 грудня прийняв у третьому - остаточному - читанні поправки до низки законів, згідно з якими в країні скасовується страта.

Для цього депутатам довелося внести зміни до закону "Про помилування", Кримінального закону, Кодексу виконання покарань та закону "Про набуття чинності і порядок застосування Кримінального закону".

Поправки було запропоновано на розгляд парламенту урядом країни.

Фактично смертну кару в Латвії припинили застосовувати з 1996 року, коли на цей вид покарання було накладено мораторій. Однак Кримінальний закон передбачав можливість застосування смертної кари для чоловіків, які вчинили вбивство при обтяжуючих обставинах під час війни.

У 2002 році Латвія підписала 13-й протокол до Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод, цей протокол зобов'язує держави, які підписали його, скасувати смертну кару за будь-які злочини в будь-який час.

Проти повного скасування смертної кари виступали латвійські націоналісти, які, зокрема, хотіли застосувати її проти радянського партизана Василя Кононова, визнаного винним у військових злочинах під час Великої Вітчизняної війни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі