Лідер «Хамасу» отримав 1350 років в'язниці за теракти

Поділитися
Ватажок бойового крила «Хамас» засуджений ізраїльським судом до 54 довічних термінів за організацію низки терактів. Загалом термін перебування підсудного у в'язниці складе 1350 років.

Ізраїльський військовий суд засудив одного з лідерів воєнізованого крила ісламістського руху «Хамас» Ібрагіма Хамада до 54 довічних термінів. Суд на військовій базі Офер поблизу Рамалли визнав його винним в організації низки терактів, скоєних палестинськими бойовиками в Ізраїлі на початку 2000-х років, у розпал чергового палестинського повстання, що отримало назву «другої інтифади».

В результаті тих терактів були вбиті 46 ізраїльтян, ще понад 400 були поранені. У восьми випадках атаці вдалося запобігти. За ці вісім невдалих злочинів, а також за кожного загиблого суд призначив 47-річному терористу по одному довічного терміну. Це в цілому 1350 років в'язниці.

У числі терактів, організованих Хамадом, теракт-самогубство на площі Ціон в Єрусалимі 1 грудня 2001 року. В результаті цього злочину загинули 11 осіб і десятки були поранені.

Хамад також організував теракт-самогубство в єрусалимському кафе «Момент» 9 березня 2002 року, в результаті якого 12 ізраїльтян загинули і десятки отримали поранення. Ще один теракт був здійснений у клубі «Шефельд» в Рішон ле-Ціон 7 травня 2002 року. В результаті цієї атаки загинули шість осіб.

Також він був причетний до вибуху у кафетерії в Єврейському університеті в Єрусалимі 31 липня 2002, в результаті чого загинули дев'ятеро людей і десятки отримали поранення.

Нагадаємо, ватажок бойового крила «Хамас» («Брига Ізаддіна аль-Касама») з 1998 року перебував у розшуку ізраїльських спецслужб і займав один з перших рядків у списку найбільш розшукуваних палестинських терористів. У 2006 році він був заарештований.

«Хамас» намагався домогтися звільнення Хамада у рамках операції з обміну ізраїльського військовослужбовця Гілада Шаліта, але марно. !zn

Читайте також:

ХАМАС погодився припинити удари по Ізраїлю

Єгипетська розвідка допомогла помирити ХАМАС і ФАТХ

Ізраїльська авіація завдала удару по сектору Газа

WikiLeaks: Спецслужби Ізраїлю мали тісні робочі відносини з ФАТХом

Палестинські спецслужби заарештували сотні членів ХАМАС за вбивство ізраїльтян

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі