Луганські шахтобудівники почали страйк

Поділитися
Близько 700 працівників тресту «Луганськшахтопроходка» більше року не можуть отримати від 15 тис. до понад 20 тис. грн чесного і заслуженого заробітку. У відповідь вони почали 2-денний страйк.

У п'ятницю, 20 квітня, 32 представника трудового колективу ВАТ «Трест Луганськшахтопроходка» почали страйк, оскільки досі основну вимогу - погасити підприємству борги за виконані ще в 2010 році роботи на шахті №10 «Нововолинська», не виконано. Про це агентству УНІАН повідомив голова Луганської шахтобудівної територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олексій Швечіков.

«Домовленість, досягнута минулого тижня на нараді у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, про погашення боргу на суму 4,5 млн грн на сьогодні не виконано. Але це заборгованість перед трестом за виконані роботи на інших об'єктах - шахті «Горська», підприємствах ДП «Луганськвугілля», «Львіввугілля», шахті №9 «Нововолинська». А рішення про погашення заборгованості перед трестом за виконані роботи на шахті №10 «Нововолинська» досі взагалі немає», - сказав Швечіков.

Він також нагадав, що сума боргу за роботи на шахті №10 «Нововолинська» становить близько 21 млн грн, з яких понад 10 млн грн - невиплачена працівникам тресту заробітна плата.

За його словами, близько 700 колишніх і нинішніх працівників тресту «Луганськшахтопроходка» більше року не можуть отримати від 15 тис. до понад 20 тис. грн чесного і заслуженого заробітку. Причому багато людей вже звільнилися, так і не дочекавшись справедливості.

«Основна вимога працівників тресту не виконана, тому проведення 72-денного страйку залишається в силі, як і заплановані масові акції протесту. Перша з них відбудеться вже 27 квітня біля будівлі Луганської облдержадміністрації, ще два мирних мітинги пройдуть в центрі Луганську 15 травня і 14 червня», - підкреслив профспілковий лідер. !zn

Читайте також:

Шахтарі Луганщини ініціюють загальнонаціональний страйк проти знищення галузі

Шахтарі-інваліди погрожують загальноукраїнським страйком

Житомирські транспортники відповіли міським страйком на повчання Литвина

Таксисти оточили Кабмін, погрожуючи всеукраїнським страйком

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі