Львів не збирається погоджувати з Міносвіти свої підручники з історії

Поділитися
Міський голова Львова Андрій Садовий заперечує необхідність узгодження з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту посібників з історії України, виданих за рахунок коштів міськбюджету.

У Львові не будуть погоджувати з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту посібника з історії України, видані за кошти міського бюджету, заявив мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, "посібники, які були випущені за сприяння Львівської міської ради, не потребують ніякого узгодження в міністерстві. Це - додаткові книги".

"Я знаю, що всі вчителі історії та директори шкіл активно їх використовують, і будуть використовувати у своїй роботі. Наші діти повинні знати правду про історію нашої держави. Тож міністерство нехай займається своєю роботою, а ми будемо робити все від нас залежне, щоб наші діти отримували правдиву історію про життя нашого народу", - додав мер.

У свою чергу виконуюча обов'язки начальника управління освіти Львівської міськради Галина Слічна зазначила, що "посібники з історії для 5 і 10-11 класів - це додаткова література для вчителів та учнів".

- Міносвіти заборонило львівським педагогам використовувати підручники про Голодомор і УПА

"Вони не використовуються як основні підручники, а служать додатковою базою для вивчення предмета. Використання посібника не є обов'язковим. Учні та батьки, на свій розсуд, можуть доповнити їм основний підручник з історії", - підсумувала вона.

Нагадаємо, Міносвіти надіслало в головне управління освіти і науки Львівської ОДА лист, в якому зазначено, що всі підручники і навчальні посібники, які використовуються в навчальному процесі, повинні бути узгоджені з міністерством. Відповідно, посібники з історії України, видані у Львові та містять факти про національно-визвольний рух, Голодомор, УПА та інші історичні події, такого погодження не мають, а тому і використовувати їх не можна.

Раніше управління освіти Львівської міської ради закупило для шкіл міста 2000 підручників з історії України, в яких Голодомор 1932-33 років представлений як геноцид, а УПА - борець за свободу України. !zn

Читайте також:

Українські та російські вчені написали посібник з історії без Голодомору, УПА і Мазепи

90 відсотків підручників для молодших шкіл Криму та Одеси надруковані російською мовою

В Росії до річниці початку війни видали двотомник про українських націоналістів

Більшість українців вважають Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі