Масові протести в Єгипті переросли у вуличні бої: понад 400 постраждалих (ВІДЕО)

Поділитися
Масові протести в Єгипті переросли у вуличні бої: понад 400 постраждалих (ВІДЕО) © dailynewsegypt.com
Єгипет охопила наймасовіша хвиля заворушень з часів "арабської весни". Противники і прихильники президента пускають в хід каміння, вогнепальну зброю та "коктейлі Молотова".

В результаті безладів на півночі Єгипту постраждали понад 400 осіб. За даними місцевих ЗМІ, під час розгону акції протесту на центральній каїрській площі Тахрір одна людина загинула.

Найбільш серйозні сутички між супротивниками і прихильниками президента Мухаммеда Мурсі відбулися в Ель-махаллі ель-Кубра, провінція Гарбія, за 80 км від столиці.

Протягом всього попереднього дня там не припинялися сутички, які до ночі
переросли у справжні вуличні бої з використанням вогнепальної зброї. Тисячі активістів опозиційних сил спробували взяти штурмом місцевий офіс «Братів-мусульман», які чинили запеклий опір атакуючим.

У хід йшли камені, «коктейлі Молотова», протестуючі і ті, хто оборонявся, нападали один на одного зі шматками арматури і битами.

Зіткнення з силовиками пройшли і в Каїрі, де на площі Тахрір та прилеглих вулицях зібралися близько 200 тисяч людей. Поліція намагалася розігнати демонстрантів сльозогінним газом. Повідомляється, що через отруєння газом там загинув 60-річний активіст Народно-соціалістичного союзу.



Новий «День Гніву» в Єгипті став наймасовішою акцією протесту з часів «арабської весни». Демонстранти звинувачують президента Мухаммеда Мурсі у спробі узурпації влади.

Люті протести викликала декларація, яка наділила главу держави винятковими повноваженнями. Опозиція охрестила Мурсі «новим фараоном», а його прихильники стверджують, що рішення президента допоможе «уникнути провокацій і можливих зіткнень з прихильниками світських партій». !zn

Читайте також:

Через три місяці Єгипет може збанкрутувати

По всьому Єгипту супротивники нового президента трощать і спалюють офіси його партії

США закликали Єгипет прийняти конституцію «стримувань і противаг»

«Новий фараон»: Президент Єгипту заборонив оскаржувати свої рішення

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі