Мазурок застрелився із саморобного револьвера, в якому був усього один патрон

Поділитися
Мазурок застрелився із саморобного револьвера, в якому був усього один патрон
Під час обшуку тіла Мазурка знайшли автобусні та залізничні квитки, а також гроші. Знайдений пістолет виявився сигнальним револьвером, переробленим під бойову зброю.

Ярослав Мазурок, якого підозрювали у розстрілі трьох осіб у ТРЦ "Караван", вчинив самогубство за допомогою саморобного револьвера, в якому був лише один патрон. Пістолет виявився сигнальним револьвером, переробленим під бойову зброю і пристосованим під стрільбу бойовими патронами.

Як пише газета "Сегодня", Мазурок покінчив із собою близько 9:00. Його в цей час бачили недалеко від його ж будинку на вулиці Полковий і біля колоди, поряд з якою знайшли труп, кілька людей (але не впізнали через натягнуту до брів трикотажну шапочку). До того ж один свідок помітив, як цей чоловік у синій куртці та брюках кольору хакі сидів на колоді, про щось глибоко задумавшись. А через хвилину пролунав постріл (свідок вирішив, що це просто хлопок і не повернувся подивитися, що трапилося).

Також видання пише, що під час обшуку тіла покійного знайшли якісь автобусні та залізничні квитки. Крім того, при ньому було виявлено приблизно 500 гривень і чи 50, чи 100 євро. Ця обставина наштовхує правоохоронців на думку, що у Мазурка, швидше за все, був один або декілька спільників. Їх зараз намагаються встановити. Всім їм (навіть рідним, якщо підтвердиться) загрожує кримінальне покарання за пособництво і приховування злочинця.

- МВС: Відбитки пальців Мазурка і «Караванського стрілка» збіглися

У суботу, за даними джерел у МВС, на впізнання трупа Мазурка запросили єдиного вцілілого в "Караванської бійні" охоронця. Він тіло упізнав. Тепер у МВС збираються нібито допитати адвоката подружжя Мазурка Лаврентія Кухалейшвілі. Він стверджував, що Мазурка нібито викрали, потім убили і підкинули тіло. З приводу цих його заяв і буде допит.

Прес-служба МВС раніше опублікувала серійний номер зброї, знайденого на місці самогубства Ярослава Мазурка - "ЯП 165 П".

Як стало відомо, даний серійний номер належить 5,6-міліметровому сигнальному револьверу системи "Наган" - "Р-2" (місткість барабана - сім капсулів-запальників) виробництва Іжевського машинобудівного заводу (РФ), пише «Коммерсантъ-Украина».

"У 2006 році три заводи Росії - Вятско-Полянський машинобудівний завод "Молот", Іжевський механічний завод і Іжевський машинобудівний завод - розпочали перероблювати бойових револьвери системи "Наган", що зберігаються на складах, у сигнальну модифікацію. Кожен завод наносив на свої револьвери власні серії та порядкові номери, співвідносячи їх з роком фактичного виробництва револьвера", - розповів співрозмовник, який розповсюджує небойові зброї в Росії.

За словами джерела, серія "ЯП" ставили на Іжевському машзаводі на револьверах "Наган" виробництва 1945 року після їх переробки в сигнальні револьвери "Р-2". "Мабуть, придбавши даний сигнальний револьвер, Мазурок зміг переробити його знову в бойовий", - припустив співрозмовник видання. За його словами, особливість "Р-2" полягає в тому, що "на відміну від бойових револьверів, які перероблялися на інших заводах, його пістолет на Іжевському машзаводі не розсверлювали". "Він зберігав свою автентичність, зокрема нарізи всередині стовбура. Оригінальними залишалися і деталі револьвера. Ці особливості" Р-2 ", до речі, зробили його дуже популярним предметом колекціонування. Він майже відсутній на ринку, а купити такий револьвер можна тільки у приватних власників та колекціонерів", - сказав співрозмовник.

Як повідомлялося, тіло людини, схожої на Ярослава Мазурка, розшукуваного за підозрою у вбивстві 26 вересня трьох охоронців ТРЦ "Караван", виявлено вранці 7 листопада недалеко від станції метро "Сирець". Під час огляду тіла співробітники міліції виявили поранення скроневої області голови, а поряд із загиблим знайшли вогнепальну зброю, зовні схожу з пістолетом, з якого було вбито охоронців "Каравану". Відсутність слідів боротьби, а також будь-яких інших ушкоджень на тілі дало змогу оперативникам припустити, що загиблий вчинив самогубство.

Ярослав Мазурок є єдиним підозрюваним у справі про потрійне вбивство в столичному ТРЦ Караван. 26 вересня невідомий, якого запідозрили у крадіжці товару і привели да кімнати охорони, влаштував стрілянину, убивши на місці трьох співробітників служби безпеки. Йому вдалося втекти, незабаром МВС оприлюднило фото схожої на нього людини - Ярослава Мазурка - і оголосило його в розшук. !zn

Читайте також:

У міліції майже на 100% впевнені, що виявлений в Києві самогубець - Мазурок

Міліціонери стверджують, що людина з паспортом Мазурка застрелився в скроню, а не в потилицю

Вбивство у ТРЦ «Караван» могло бути «спектаклем» приватних охоронних фірм

Адвокат дружини Мазурка вважає, що «караванського стрільця» вже немає серед живих

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі