МНС стурбоване пожежною безпекою київського метро

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Пожежа на станції «Осокорки» розкрила недоліки протипожежної системи київського метро. МНС пропонує замінити на станціях плафони з горючих матеріалів і оснастити метро системою раннього сповіщення.

Міністерство надзвичайних ситуацій України стурбоване станом пожежної та техногенної безпеки на об'єктах Київського метрополітену і готовністю підприємства реагувати на можливі надзвичайні ситуації. Особливу тривогу викликає стан підземних споруд метрополітену, підтвердженням чого є пожежа, яка сталася 14 березня на платформі станції метро «Осокорки». Про це йдеться у листі міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги до Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба МНС.

Зокрема, у листі наголошується, що на підприємстві тривалий час не виконуються кілька цільових програм Київської міської держадміністрації, спрямованих на посилення протипожежного захисту об'єктів. Практично не фінансуються заходи щодо підвищення пожежної безпеки кабельних мереж. Також вимагають ревізії та модернізації системи автоматичного захисту на більшості станцій метрополітену та системи димовидалення перегінних тунелів і станційних споруд.

Окрім того, метрополітен не обладнано системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та сповіщення людей у разі небезпеки. Також адміністрація підприємства не приділяє належної уваги забезпеченню працівників метрополітену індивідуальними засобами хімічного захисту.

У зв'язку з цим, Міністерство надзвичайних ситуацій пропонує Кабміну зобов'язати підприємство невідкладно привести об'єкти в належний протипожежний стан. А також доручити Міністерству інфраструктури внести зміни у Державні будівельні норми і зробити обов'язковим обладнання платформ і тунелів метрополітену системами автоматичної пожежної сигналізації, системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та сповіщення людей у разі небезпеки. Крім того, МНС просить прописати у відповідних вимогах необхідність використання на об'єктах метрополітену світильників з плафонами або розсіювачами, виготовленими з негорючих матеріалів. !zn

Читайте також:

Рух метро у Києві відновлено після пожежі на станції «Осокорки»

Наслідки аварії в київському метро усунено


Рух на «зеленій» гілці київського метро паралізовано через аварію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі