МНС попередило про загрозу повені

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У МНС прогнозують у другій половині березня весняну повінь. Небезпечний розвиток водопілля очікується на річках Західного Бугу, на українській частині річки Дунай, а також на Дніпрі.

МНС очікує масштабну весняну повінь. Про це повідомив директор департаменту цивільного захисту МНС Василь Квашук.

За його словами очікується значна повінь, яка призведе до підтоплення споруд, господарських об'єктів на річці Прип'ять та її притоках у Волинській області, а також у Рівненській області.

Крім цього, небезпечний розвиток водопілля очікується на річках басейну Західного Бугу, на українській частині річки Дунай, а також на Дніпрі.

«Не виключається можливість затоплення водами річки Дніпро, відрізання від основних шляхів сполучення населених пунктів, розміщених у заплаві, зокрема у Чернігівській області», - сказав він.

Квашук повідомив, що не виключається можливість негативного впливу високих рівнів води на стан водозахисних дамб, затоплення, часткового затоплення територій і державних об'єктів в окремих населених пунктах у Закарпатській області, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

За словами Квашука, найбільш імовірні терміни початку весняної повені припадають на другу половину березня.

У той же час Квашук відзначив, що відомство разом з іншими державними органами виконує заходи з підготовки до проходження повені.

Зокрема, на даний момент сформовано міжвідомче угруповання сил з реагування на ситуації, пов'язані з підтопленням, в яке окрім представників МНС увійшли представники комунальних служб та Державної прикордонної служби.

До складу угруповання входить 40 тис. осіб і 3,5 тис. одиниць техніки.

Нагадаємо, що голова КМДА Олександр Попов доручив всім комунальним службам столиці підготуватися до можливої повені. А сам В.Пшеничний лякав киян можливим проривом дамби Київської ГЕС. !zn

Читайте також:

У лютому Києву не уникнути потопу

Київ почав готуватися до можливого паводку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі