Меркель готова забути про свободу слова та заборонити фільм, який образив мусульман

Поділитися
© Europen Parliament/P.Naj-Oleari
Малобюджетний аматорський фільм про пророка Мухаммеда, який сильно зачепив релігійні почуття мусульман, може бути заборонений у Німеччині з міркувань безпеки, незважаючи на закріплену в законодавстві свободу висловлювання думок, попередила канцлер ФРН.

Канцлер ФРН Ангела Меркель закликала до стриманості в скандалі навколо американського фільму «Невинність мусульман». Можлива демонстрація відеоролика в Німеччині може загрожувати безпеці країни, заявила вона в понеділок, 17 вересня, в Берліні в ході прес-конференції, присвяченій різним питанням зовнішньої і внутрішньої політики ФРН.

За словами глави німецького уряду, в даний час проводиться перевірка можливих наслідків демонстрації фільму. Меркель не виключила, що може знайтися достатньо причин заборонити показ. «У нашій країні свобода слова є великим надбанням, але й вона не безмежна», - заявила вона.

Німецький канцлер підтримала і заборону на в'їзд до ФРН скандально відомого американського пастора Террі Джонса. Вона виступила на захист «мирного співіснування релігій».

Нагадаємо, що після поширення трейлера фільму в арабських країнах почалися масові безлади біля дипломатичних представництв США, які вже призвели до загибелі щонайменше семи людей. В ході нападу на американське консульство в Бенгазі на сході Лівії був убитий посол США в цій країні Кріс Стівенс.

Тим часом про «Невинність мусульман», як і раніше мало що відомо. З викладених на YouTube фрагментів видно, що це малобюджетний аматорський фільм. Пророк Мухаммед зображений в ньому любителем жінок і ватажком кровожерної банди. У фільмі також присутні мотиви гомосексуалізму та педофілії. !zn

Читайте також:

Google відхилила прохання влади США про видалення скандального фільму про пророка Мухаммеда

США готуються до «арабської зими»: Пентагон направляє війська до 18 країн

У Лівії заарештовано близько 50 осіб у справі про напад на американське консульство в Бенгазі

В арабських країнах не вщухають протести проти скандального фільму про пророка Мухаммеда

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі