Між будівництвом хмарочосів і кризами вгледіли «нездоровий» зв'язок

Поділитися
© kyivenergo.ua
Існує «нездорова кореляція» між будівництвом хмарочосів і проблемами у фінансовій сфері, випливає з нової доповіді Barclays Capital.

Зведення Empire State Building у Нью-Йорку у 1930 році, веж Petronas у Куала-Лумпур в 1997 році і Burj Khalifa у Дубаї у 2010 році супроводжувалося економічними кризами, йдеться в дослідженні.

«Найвищі у світі будівлі часто просто свідчать про існуючий бум на будівництво хмарочосів, який говорить про нераціональне використання капіталу і про майбутню економічну корекцію», - наголошується в доповіді.

«Після завершення будівництва веж Petronas у Куала-Лумпур у 1997 році вийшла регіональна економічна криза і крах азіатських валют».

Особливу увагу, на думку експертів Barclays Capital, інвесторам варто приділяти Китаю, де будується більше половини нових хмарочосів.

Всього у Піднебесній на сьогодні закінчено будівництво 75 будинків заввишки більше 240 метрів.

Висновки дослідження повинні стурбувати і жителів Лондона, який незабаром має поповнитися низкою висотних будівель, у тому числі, 310-метровим хмарочосом Shard, який буде найвищим у Західній Європі.

У дослідженні йдеться, що перший у світі хмарочос - Equitable Life Building - був добудований у Нью-Йорку у 1873 році, і незабаром почалася п'ятирічна рецесія. У 1912 році будівлю було знесено.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі