Міжнародна організація праці нарахувала в світі 21 мільйон рабів

Поділитися
© thebeatles.com
Число жертв примусової праці найбільш високе в країнах Центральної і Південно-Східної Європи та СНД, а також в Африці, де цей показник становить 4,2 і 4,0 на тисячу жителів.

Сьогодні в світі майже 20,9 мільйона людей є жертвами примусової праці. Найчастіше вони потрапляють у пастку експлуататорів шляхом обману. Про це йдеться в новій доповіді Міжнародної організації праці (МОП), повідомляє центр новин ООН.

Його автори відзначають, що в даний час 18,7 млн людей (90% всіх жертв) піддаються експлуатації в приватному секторі. Багато законослухняних громадян купують товари та користуються послугами за низькою ціною, що обумовлено використанням рабської праці. Більшість сучасних рабів - це жінки та дівчата. Багатьох з них примушують займатися проституцією або піддаються іншим формам сексуальної експлуатації. За даними доповіді, 4,5 мільйона осіб є жертвами примусової праці з метою сексуальної експлуатації.

14,2 мільйона - жертви примусової праці з метою економічної експлуатації. На плантаціях, у шахтах і в сфері будівництва працюють мільйони проданих у рабство чоловіків і жінок.

У доповіді привертається увага до того, що 2,2 мільйона людей є жертвами примусової праці, нав'язаної державою. Йдеться, наприклад, про працю ув'язнених в умовах, що не відповідають нормам МОП, або про працю, до якої людей примушують офіційні збройні сили.

5,5 мільйона людей - 26% жертв примусової праці - це люди у віці до 18 років.

Згідно з доповіддю, число жертв примусової праці - на одну тисячу жителів - найвище в країнах Центральної і Південно-Східної Європи та СНД, а також в Африці, де цей показник становить 4,2 і 4,0 на тисячу жителів.

Читайте: Шахтар підірваної шахти Ахметова на камеру розповів, як там насправді працюється

Доповідь була представлена на Міжнародній конференції праці, яка проходить у ці дні в штаб-квартирі МОП у Женеві.

МОП - міжнародна організація, що відповідає за поліпшення умов праці в усьому світі. Вона була створена на підставі Версальського договору в 1919 році. Після другої світової війни основні цілі та принципи МОП були підтверджені в Філадельфійській декларації. У 1946 році МОП стала першою спеціалізованою установою в системі ООН. !zn

Читайте також:

В Україні безробіття втричі вище офіційних даних

МОП попереджає про ризики масштабного безробіття в усьому світі

МОП прогнозує збереження високого безробіття у 2011 році

Дитяча праця в Україні - традиція

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі