МЗС: Одного арештованого у Лівії українця вже відпустили, ще 22 під вартою

Поділитися
МЗС України підтверджує затримання у Лівії 23 українців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості.

"На жаль, ми змушені підтвердити, що станом на сьогоднішній день у Лівії затримано 23 громадян України", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

Він підкреслив, що всі затримані є цивільними фахівцями, які прибули для роботи на лівійських об'єктах нафтової промисловості.

"Зусиллями посольства вже вдалося домогтися звільнення одного громадянина, щодо інших триває перевірка. Офіційних звинувачень лівійська сторона громадянам не пред'явила", - повідомив О.Волошин.

За інформацією американської газети "Вашингтон пост", лівійські опозиціонери заарештували 19 українських кухарів і нафтовиків за підозрою в тому, що вони нібито були снайперами у Муамара. Каддафі. Українці відкинули ці звинувачення. "Серед нас є люди похилого віку, а також одна жінка. Ми не снайпери", - сказав один із затриманих українців Максим Шадра про дружину і своїх товаришів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі