МЗС спростував наявність громадян України серед затриманих у США російських шпигунів

Поділитися
У МЗС повідомили, що серед затриманих за підозрою у шпигунстві є вихідці з декількох колишніх республік колишнього Радянського Союзу. Один із затриманих - виходець з УРСР, який не є громадянином України.

Серед затриманих у США за підозрою у промисловому шпигунстві на користь Росії немає громадян України. Про це 5 жовтня повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ Олександр Дікусаров.

«За інформацією посольства України у США, отриманою від компетентних органів цієї країни, серед затриманих осіб є вихідці з декількох колишніх республік колишнього Радянського Союзу. Один із затриманих - виходець з УРСР, який не є громадянином України. Крім американських документів, що підтверджують його особу, ніяких інших, які б підтверджували інше громадянство у нього, немає», - сказав прес-секретар МЗС.

- Серед восьми затриманих у США російських шпигунів виявилися українці

Як повідомлялося, 3 жовтня влада США пред'явила звинувачення 11 особам, підозрюваним у незаконному експорті високотехнологічних мікроелектронних пристроїв зі США до Росії. Вісім осіб перебувають у США і, за рішенням суду Х'юстона, були взяті під варту.

Звинувачення були також пред'явлені трьом громадянам, що перебувають у Москві.

Влада РФ підтвердила факт порушення кримінальної справи щодо низки російських громадян, які перебувають на території США, проте запевнили, що ні про яке шпигунство мови не йде.

«Наскільки нам відомо, звинувачення, які були висунуті, стосуються декількох громадян РФ. Ці звинувачення, які нам передала американська сторона, носять кримінальний характер, вони не стосуються розвідувальної діяльності», - прокоментував ситуацію російський МЗС.

У свою чергу, колишній глава ФСБ Микола Ковальов висловив думку, що «шпигунський скандал» у США роздувається навмисно і є елементом передвиборчої боротьби.

Генконсул Росії у Х'юстоні Олександр Захаров повідомив, що з восьми затриманих правоохоронними органами США осіб четверо є громадянами РФ, решта - Азербайджану, України та Казахстану. !zn

Читайте також:

Шпигунський скандал у США: за крадіжку секретних технологій затримано 8 росіян

Брюссель перетворився на найбільший шпигунський центр «рівня часів холодної війни»

Молдавський шпигун здобував в Україні інформацію про постачання зброї

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі