Міліція за атаки на урядові сайти нікого не затримувала

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У міліції стверджують, що за атаки на урядові сайти нікого не затримували, але за СБУ не відповідають.

Міністерство внутрішніх справ не порушувало кримінальних справ про припинення роботи офіційних сайтів, повідомив глава прес-служби МВС Володимир Поліщук у коментарі УНН.

«Ми не вчиняли жодних таких дій… Ми розслідуємо кримінальну справу за зверненням деяких іноземних компаній про порушення авторських прав за статтею 170. Слідчий викликає на допит тих людей, які якось стосуються незаконного розміщення контенту в Інтернеті. А щодо офіційних сайтів ми навіть не порушували жодних кримінальних справ і, взагалі, не порушували таке питання», - зазначив В.Поліщук.

Він також зауважив, що подібні справи, відповідальність за які передбачена статтею 361 Кримінального кодексу, може розслідувати як Міністерство внутрішніх справ, так і Служба безпеки України. "У нас таких кримінальних справ не порушувалося. А щодо СБУ нічого не можу сказати, адже не маю такої інформації", – додав він.

Нагадаємо, що 31 січня МВС відключило популярний файлообмінник EX.UA. Закриття ресурсу викликало обурення українців, які у відповідь почали атакувати сайти влади.

Раніше В.Поліщук заявляв, що якщо буде доведено, що причиною припинення роботи низки офіційних сайтів була хакерська атака, винним загрожує відповідальність за статтею 361 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання від фінансових санкцій до позбавлення волі.

Сьогодні в соціальних мережах з'явилася інформація, що Україною прокотилася низка арештів і затримань за підозрою в атаках на сайти органів влади. !zn

Читайте також

Сайти влади до цих пір не працюють

Регіонали поскаржилися в СБУ на українців, які мстять за EX.UA

Справу ЕХ.UA передадуть до слідчого управління київської міліції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі