Міносвіти поставляє в школи не замовлені підручники і не поставляє замовлені

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Школи Одеської області отримали таку кількість підручників (рівень стандарту) «Русский язык» для 10-го класу, що тепер забезпечені ними на 160%. Перебір коштував скарбниці 48,20 тис. грн.

Міністерство освіти, науки, молоді та спорту в 2010-2011 роках поставило не замовлені загальноосвітніми установами підручники і не поставило замовлені. Про це йдеться в статті Ольги Скрипник та Олексія Сови «Квест у лабіринтах Міносвіти».

Автори наводять приклад, коли Львівська область замовила для своїх першокласників букварі, підготовлені трьома різними колективами авторів. Обласне управління зібрало заявки вчителів, підрахувало: найпопулярніший отримав 90,3% голосів, інші -
5,7 і 4%.


В область же завезли тільки один підручник - той, котрий посів останнє місце в рейтингу. І хоча замовили його 1120 штук, отримали у 21 раз більше -24 тис. Усього міністерство, очолюване Д.Табачником, надіслало в Львівську область майже 50 тис. підручників, яких школи взагалі не замовляли. Це обійшлося в 654 тис. грн. Водночас, не вистачило коштів на підручники, яких школи дійсно потребують - учням 3-х і 4-х класів не дісталося жодного, хоча область замовила для них більше 570 тис.

Приміром, школи Одеської області отримали таку кількість підручників (рівень стандарту) «Русский язык» для 10-го класу, що тепер забезпечені ними на 160%. Перебір коштував держскарбниці 48,20 тис. грн. Однак ті ж десятикласники так і не дочекалися підручників 34 найменувань, вписаних учителями в бланки замовлень. За попередніми розрахунками, їх виготовлення обійшлося б у суму 885,50 тис. грн, яких у міністерстві не знайшлося.

Детальніше читайте в статті «Квест у лабіринтах Міносвіти» в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна». !zn

Читайте також:

Генпрокуратура перевірить «наддорогі» підручники Табачника


Табачник пояснив, чому друк підручників мами Хорошковського коштує 650 грн за екземпляр

Табачник замовив підручники по 650 грн за екземпляр мами Хорошковського

Рада не захотіла звільняти Табачника

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі