Минулий місяць став найспекотнішим червнем на планеті з 1880 року

Поділитися
© dinstvennaya.ua
Попередній подібний рекорд був встановлений у червні 2011 року.

У минулому червні середньосвітова температура повітря над сушею склала 14,37 градуса Цельсія, що на 1,07 градуса вище норми XX століття, а також є рекордом за всю історію спостережень з 1880 року, свідчать дані американської Національної адміністрації з океану та атмосфери (National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA).
Попередній подібний рекорд був встановлений у червні 2011 року.
Середньосвітова температура повітря і води в червні склала 16,13 градуса Цельсія, що на 0,63 градуса вище середніх значень для XX століття, в результаті минулий місяць за цим показником зайняв четверту позицію в списку найбільш спекотних червнів з 1880 року і став 328 місяцем підряд, коли фіксується перевищення кліматичної норми XX століття (для повітря і води).
Минулий червень також став найспекотнішим червнем в історії Північної півкулі, температури повітря над сушею були в середньому на 1,3 градуса вище норми минулого століття.
Середні температури за перше півріччя виявилися на 1,57 градуса вище норми XX століття.
Площа арктичної крижаної шапки в червні скоротилася на 2,85 млн кв. км, що є рекордом її скорочення для будь-якого червня за всю історію спостережень.
Загальна площа льодовиків на Північному полюсі в даний час на 9,8% менше норми. Менша площа крижаного покриву була зафіксована тільки в червні 2010 року.
В Антарктиці площа льодовиків була на 2,5% вище норми. За цим показником минулий червень зайняв 10-у сходинку в рейтингу рекордної площі заледеніння за останні 34 роки, що ведеться спостереження за цим континентом. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі