Мітингуючим вчителям пообіцяли розглянути їхні вимоги

Поділитися
© ZN.UA
Учасники багатотисячної акції протесту, яка проходила під стінами уряду в Києві, почали розходитися після того, як голова профспілки працівників освіти і науки Георгій Труханов провів переговори з представниками Кабміну.

За його словами, ініціативна група педагогів передала Кабміну вимогу про підняття зарплат, яку буде розглянуто на засіданні в середу. Також Г.Труханов зазначив, що рішення щодо ставок тарифних розрядів буде прийнято урядом пізніше.

Труханов заявив, що Кабінет міністрів на завтрашньому засіданні має ухвалити рішення про 20% надбавку до зарплат педагогам.

Відповідаючи на запитання, чи задоволені педагоги переговорами, голова профспілки сказав: «Ми будемо задоволені, коли будуть конкретні рішення".

Нагадаємо, 22 березня, біля будівлі Кабінету міністрів проходила численна акція (близько 10 тисяч осіб) протесту працівників освіти.

Педагоги вимагали від Кабінету міністрів і Верховної Ради забезпечити скорочення розриву між зарплатою працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та законодавчо встановленою мінімальною зарплатою для визначення розмірів заробітної плати працівників за всіма її розрядами.

Друга вимога працівників сфери освіти - розширити виплату 20-відсоткової надбавки на всі категорії педагогічних працівників. У зверненні наголошується, що уряд встановив 20-процентну надбавку тільки окремим категоріям педпрацівників.

За матеріалами Українська правда

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі