Молодим учителям обіцяють покращити соціальний статус і підвищити зарплатню

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Одним із стратегічних завдань Київської влади має стати покращення соціального статусу молодого вчителя. Тож, аби підтримати молодих фахівців, які прийшли працювати у начальні заклади столиці, міська влада запроваджує стимулюючі виплати молодим спеціалістам, повідомила прес-служба КМДА.

Як пообіцяв голова КМДА Олександр Попов під час зустрічі із молодими освітянами у міському Будинку учителя, усі київські вчителі-початківці отримають по 1 тис. грн. одноразової матеріальної допомоги, а крім того, щомісячну 30% надбавку до посадового окладу. Ті фахівці, які отримали диплом з відзнакою, протягом трьох років отримуватимуть доплату у розмірі 50% від посадового окладу.

Також вчителі, учні яких стануть переможцями всеукраїнських та міжнародних олімпіад і конкурсів, також отримають одноразову премію у розмірі 5 тис. грн.

Загалом, за даними О.Попова, цього року до навчальних закладів столиці прибуло 455 фахівців, які щойно закінчили вищі навчальні заклади, з них понад 100 – отримали дипломи з відзнакою.

Нагадаємо, нещодавно Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що "вчителі стали працювати удвічі менше і отримувати будуть відповідно".

За його словами, навантаження на одного вчителя у столиці за останні два десятиліття зменшилося майже вдвічі. Якщо при тижневому навантаженні 18 годин на початку 1990-х ця цифра на одного вчителя у столиці становила 30 годин, то зараз - 16. Навантаження ж на вчителя в середньому в Україні - 14 годин на тиждень, а в деяких регіонах цей показник ще нижчий - 12 годин. «Раніше вчителі боролися за півтори ставки», - зазначив Д.Табачник.

Також нагадаємо, що навесні Кабінет міністрів України встановив 20%-ву надбавку всім педагогічним працівникам.

До цього Київрада також вирішила на 10-37% підвищити зарплатні працівникам бюджетних сфер столиці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі