МТС придумала, як заробити на кожній СМС ще про 3 коп

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
З 15 листопада абоненти «МТС-Україна» будуть платити 3 коп. за кожне підтвердження про доставку SMS, про це компанія повідомила у газеті «Урядовий кур'єр».

Плата буде стягуватися автоматично після надсилання всіх SMS, у тому числі безкоштовних, які входять до пакетів. Цю послугу можна буде відключити у меню налаштувань телефону.

У самій компанії заявляють, що плата вводиться для того, щоб обмежити користування сервісом.

«За останній час збільшилася як кількість користувачів SMS-послуг, так і їхня активність, у результаті чого перевантажується мережа. Багато абонентів навіть не звертають уваги на звіти про доставку повідомлень, і зможуть відмовитися від них», - пояснили
«КоммерсантЪ-Украина» у прес-службі МТС.

За даними МТС, її абоненти у першому півріччі 2011 року надіслали понад 2 млрд SMS-повідомлень, що на 20% більше ніж за аналогічний період минулого року. Мобільні оператори оцінюють частку абонентів, які користуються сервісом звітів про доставку, у 60-70%. Таким чином, введення плати за цю послугу могло б принести МТС близько 36 млн грн додаткового доходу, що становить 8% від виручки від SMS-послуг за перше півріччя або 0,6% від загальної виручки.

У «Київстарі» і «Астеліті» вчора заявили, що поки не збираються вводити плату за звіти про доставку SMS. «Це те ж саме, що брати гроші за визначення номера - абоненти не пов'язують цей сервіс з оператором, а вважають його функцією телефону», - сказав гендиректор компанії «Астеліт» (ТМ life:)) Олександр Баринов.

Нова ініціатива МТС вже викликала обурення користувачів. Майже за добу її обговорення на профільному інтернет-форумі, відповідна тема зібрала більше 20 сторінок негативних відгуків. Однією з основних претензій користувачів є можлива незаконність такої плати. Однак член Нацкомісії з питань регулювання зв'язку Людмила Єжова зазначає, що держава на сьогодні не втручається у тарифну політику на роздрібному ринку мобільного зв'язку. «Так і в нових "Правилах надання та отримання телекомунікаційних послуг", які знаходяться на розгляді Кабінету міністрів, немає конкретних вказівок з даного питання», - каже урядовець.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі