МВС виступило за обмеження анонімності користувачів соціальних мереж

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У МВС зазначили, що в даному питанні слід знайти баланс між необхідністю запобігання здійсненню злочинів анонімами і захистом громадян від нелегального використання їхніх персональних даних.

Міністерство внутрішніх справ виступає за обмеження анонімності користувачів мережі інтернет і, зокрема, соціальних мереж. Про це журналістам повідомив начальник управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС Максим Литвинов.

«Головною причиною такого стану поширення та розвитку кіберзлочинності є саме анонімність, тому що вона провокує безкарність. Тому її потрібно скорочувати», - сказав він.

У той же час, Литвинов відзначив, що в даному питанні слід знайти баланс між необхідністю запобігання здійсненню злочинів анонімами і захистом громадян від нелегального використання їхніх персональних даних.

Він зазначив, що зараз з цього питання проходить багато семінарів, у тому числі у зв'язку з прийняттям закону про захист персональних даних, а також ведеться обговорення двох проектів законів про моніторинг телекомунікацій.

На думку Литвинова, компромісним варіантом у цій сфері може стати прийняття закону про продаж SIM-карт з ідентифікацією абонента.

«Це один із кроків для того, щоб ідентифікувати абонента, тобто кінцевого користувача обладнання. Це один із шляхів щоб Facebook або інші соціальні мережі були не за паспортами, а щоб ідентифікувати кінцевого власника устаткування - це зменшить навантаження на соціальні мережі, тобто це один з компромісних кроків», - сказав він.

У той же час начальник управління додав, що є ще кілька інших пропозицій, які тільки обговорюються.

Раніше ЗМІ повідомили, що один з депутатів Державної думи Росії виступив з ініціативою ввести реєстрацію в соціальних мережах суворо за паспортом. !zn

Читайте також:

В ООН заявили, що Facebook все частіше використовують для вербування терористів

Створена соцмережа для «верхівки» інтернет-спільноти

Вчені з'ясували, що інтернет-залежність закладена в генах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі