На АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної води

Поділитися
© logitech.com
В Японії на четвертому реакторі аварійної АЕС "Фукусіма-1" зафіксовано витік радіоактивної води. Джерелом витоку стала труба, яка служить для забору води зі зруйнованого третього енергоблоку.

На четвертому енергоблоці аварійної АЕС "Фукусіма-1" стався витік радіоактивної води зі станції. Про це повідомляє японська компанія TEPCO, якій належить станція.

Співробітники Токійської енергетичної компанії (TEPCO) під час планового огляду першого поверху енергоблоку виявили на підлозі одного з приміщень шар води товщиною близько 1 сантиметра на площі 350 квадратних метрів. Аналіз води показав підвищений вміст радіоактивного цезію.

У компанії припустили, що витік стався з труби, по якій до місця зберігання перекачується забруднена вода із сусіднього третього реактора «Фукусіми-1». Це обладнання знаходиться неподалік від приміщення, в якому виявлена вода.

Відомостей про те, що витік поширився за межі будівлі, у TEPCO немає.

Окрім того, сьогодні на станції сталося невелике задимлення біля одного з насосів системи охолодження. Однак це не вплинуло на охолодження проблемних реакторів. В даний час фахівці встановлюють, чи є зв'язок між задимленням і витоком радіоактивної води.

Нагадаємо, сильний землетрус магнітудою 9,0 стався в Японії 11 березня. За ним послідувало цунамі, внаслідок чого інфраструктура північно-східних районів країни була практично зруйнована. Крім того, стихійне лихо вивело з ладу систему охолодження реакторів на АЕС «Фукусіма», що призвело до аварії і витоку радіації.

Аварії на «Фукусімі-1» присвоєно вищу, сьому категорія небезпеки. Раніше цей рівень присвоювався лише катастрофі на Чорнобильській АЕС в 1986 році. Населені пункти в радіусі 20 км від станції були евакуйовані і оголошені зоною відчуження. !zn

Читайте також:

У Японії з'явилися метелики-мутанти після катастрофи на «Фукусімі»

Україна і Японія підписали документ про ліквідацію наслідків Чорнобиля та Фукусіми

Рівень радіації на «Фукусімі» в 10 разів перевищив смертельну дозу

З «Фукусіми-1» понад 70% радіаційних викидів потрапило в океан

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі