На Андріївському узвозі хочуть побудувати багатоповерховий готель (проект)

Поділитися
© expressiysv.kiev.ua
Днями з боку вул. Фролівська, прямо до підніжжя Замкової гори, під'їхала будівельна техніка, зносяться дерева. Проект майбутнього готелю на Андріївському узвозі вже розглядали на містобудівній раді у 2008 році. Забудовник передбачає побудувати там готель заввишки п'ять-дев'ять поверхів, з підземним паркінгом та рестораном, а також виставковими художніми залами.

На Андріївському узвозі (№№ 14-16) хочуть побудувати багатоповерховий готель з паркінгом.

Днями з боку вул. Фролівська, прямо до підніжжя Замкової гори, під'їхала будівельна техніка, зносяться дерева. Проект майбутнього готелю вже розглядали на містобудівній раді в 2008 році. Забудовник передбачає побудувати там готель заввишки п'ять-дев'ять поверхів, з підземним паркінгом та рестораном, а також виставковими залами художніми, пише газета «Сегодня».

Тоді архітектори порадили знизити поверховість будинків до чотирьох-семи поверхів. Потім економічна криза призупинила всі будівельні роботи. Тепер будівництво вирішили відновити. За цією адресою на узвозі немає будівель, а ділянка обнесена зеленим будівельним парканом. «Мабуть, хтось хоче наступити все на ті ж граблі. Цей проект ніяк не вписується в узвіз - ані поверховістю, ані площею, ну ніяк він не може бути на Андріївському», - вважає архітектор Георгій Духовичний.

Влада каже, що боротиметься з забудовниками. «Навесні ми виносили проект рішення про скасування землевідведення за цією адресою, але депутати Київради зняли його з порядку денного, навіть не розглянувши. Сам проект затверджувався на містобудівній раді ще за часів правління «молодої команди». Ми намагалися запросити до нас на міськраду представників компанії-забудовника, щоб розглянути цей проект, внести до нього зміни, але вони проігнорували. Тільки раз з'явився його представник, але не для обговорення проекту, а з документами, що все у них законно, і вони будуть наполягати на своєму. Ми принципово виступаємо проти, тому що, перш ніж починати будівництво, компанія повинна погодити це з радою Андріївського узвозу. Далі будемо вживати законних заходів, якщо треба - звернемося до суду і прокуратури», - сказав нам заступник головного архітектора Андрій Вавріш.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
Скріншот з відео


Нагадаємо, на Андріївському узвозі у квітні знесли три будівлі.

Бізнесмен Рінат Ахметов обіцяв не допустити руйнування архітектурного обличчя Андріївського узвозу і підтвердив відмову своєї компанії «ЕСТА Холдинг» від будівництва на даній вулиці офісного центру.

10 квітня інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю в Києві припинила підготовчі роботи з будівництва торгового комплексу на Андріївському узвозі. !zn

Читайте також:

Захисники Андріївського узвозу вимагають відставки Попова

Компанія Ахметова вирішила почати на Андріївському археологічні розкопки

Кияни пікетують офіс СКМ як протест проти будівництва на Андріївському узвозі

У Києві забудовники знищують Замкову гору: вже вирубали сотню вікових дерев (фото)

Київська влада зібрала підписи за проведення референдуму про генплан

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі