На березі Дніпра в Києві побудують собор на честь святого князя Володимира

Поділитися
На березі Дніпра в Києві побудують собор на честь святого князя Володимира © nkau.gov.ua
Неподалік від пам'ятника засновникам Києва в 2013 році збираються закласти храм у вигляді хреста з діорамою на тему хрещення Русі і купальнями.

До святкування 1025-річчя Хрещення Русі у 2013 році в Києві збираються закласти будівництво храмового комплексу на честь святого князя Володимира.

«Ми плануємо побудувати собор на честь хрестителя Русі», - сказав на прес-конференції 22 листопада депутат Київради, член правління міжнародної громадської організації «День хрещення Русі» Олексій Омельяненко.

За його словами, собор буде побудований у вигляді хреста на березі Дніпра неподалік від нинішнього пам'ятника засновникам Києва. Омельяненко уточнив, що будівля самого храму, згідно з проектними документами - близько 300 м, а вся територія храмового комплексу - 30-50 соток.

Депутат розповів, що в храмі буде діорама, яка відтворює події хрещення Русі. Також будуть організовані місця для людей, які хочуть поринути у води Дніпра, аналогічні подібним місцям у Єрусалимі, де охочі можуть викупатися у водах священної ріки Йордан.

А на березі Дніпра заплановано побудувати каплицю, де будь-хто зможе прийняти хрещення.

«Ми сподіваємося і розраховуємо на те, що цей проект буде підтриманий президентами України, Росії та Білорусі», - сказав Омельяненко.

За його словами, проект уряду храму і всі необхідні матеріали вже направлено президентам трьох країн. Ініціатори будівництва сподіваються, що всі необхідні дозвільні документи будуть отримані до кінця травня 2013 року. !zn

Читайте також:

Московський патріархат продовжує незаконно добудовувати свій храм біля Десятинної церкви (ФОТО)

В Україні знайшли унікальну ікону, яка могла належати Мономаху (відео)

У Києві відкрили пам’ятник польському поетові Юліушу Словацькому

Успенський собор Києво-Печерської Лаври відновлювали на гроші Путіна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі