На Дунаї застрягла баржа з українським екіпажем

Поділитися
© rnd-sale.ru
На річці Дунай застрягла баржа з українським екіпажем на борту, а також дві сербські баржі з буксиром. У крижаному полоні опинилися 13 моряків.

На річці Дунай в районі сербського міста Смедерево у кризі застрягли самохідна баржа «Кам'янець-Подільський» з українським екіпажем і дві сербські баржі з буксиром. У крижаному полоні опинилися 13 моряків.

На баржі «Кам'янець-Подільський» знаходяться 11 українських матросів, а на буксирі сербської баржі заблоковано двох людей. Обидва екіпажі відчувають гостру нестачу продовольства і води, які можуть бути доставлені тільки за допомогою вертольота. При цьому українцям, за наявними у «Політики» відомостями, їжі і води може вистачити на найближчі чотири або п'ять днів, а сербам - тільки до кінця понеділка.

«У наших моряків залишилося їжі та води тільки до кінця дня... Вони попросили про екстрену допомогу. Українське судно намагалося дійти до берега, але не встигло. Їхні 11 матросів також заблоковані, і вода і їжа у них закінчується. Тим часом, Дунай повністю вкритий кригою. Єдина можливість надати допомогу - терміново прислати вертоліт», - сказав голова смедеревского пароплавства Храніслав Міркович.

Сербські баржі знаходяться на відстані 300 метрів від берега, а «Кам'янець-Подільський» - у 200 метрах.

У даний час штаб Цивільної оборони Смедерево попросив уряд Сербії надати допомогу у порятунку заблокованих моряків.

На сербських баржах знаходяться 2,7 тисячі тонн мазуту. Окрім того, раніше також неподалік від міста Смедерево льоди затиснули дві болгарські баржі, екіпаж яких вдалося евакуювати. Проте на їх борту знаходиться близько 3 тисяч тонн добрив.

«Не виключена небезпека розливу (цих вантажів) на Дунаї, і якщо це відбудеться, це буде катастрофа. Розлив може статися, коли почнеться льодохід», - сказав Х.Мірковіч.

Читайте також

Біля берегів Туреччини затонув суховантаж з українцями

У Перській затоці затонуло судно з українцями

У морі Лаптєвих затонув російський буксир: зникли 11 людей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі